PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ


Βαθιά θλίψη στην οικογένεια, τους συναδέλφους και όσους είχαν μεγαλώσει με τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου σκόρπισε ο θάνατος της πολυτάλαντης τραγουδίστριας, ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγιερ, σε ηλικία 77 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας στο πλευρό της την κόρη της Σάντρα Βουτσά, την αδερφή της Μαργαρίτα και ανθρώπους του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Ο πατέρας της, Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), ήταν Έλληνας ενώ η μητέρα καταγόταν από την Αυστρία.

Τόσο ο πατέρας της, όσο και η αδερφή της Μαργαρίτα ακολούθησαν την υποκριτική καριέρα. Οι δύο κοπέλες κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους, Μπρόγιερ. Αρχικά, τραγουδούσαν ερασιτεχνικά σε αμερικανικό κλαμπ στη Γλυφάδα, απέναντι από τα Αστέρια.

Το επόμενο βήμα τους ήταν το συμβόλαιο που υπέγραψαν με τον διευθυντή των Αστεριών. Έκαναν φωνητικά στον Γιάννη Βογιατζή, και γοήτευαν τους θαμώνες του κέντρου.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Νουρέγιεφ και ο Κένεντι μαζί με την Τζάκι ήταν λίγοι από τις διάσημες προσωπικότητες που διασκέδασαν στα Αστέρια και απόλαυσαν τις ερμηνείες των αδελφών Μπρόγιερ.

Οι Μπρόγιερ ξεχώρισαν στον κινηματογράφο για τα χαριτωμένα ντουέτα τους τη δεκαετία του 1960. Η πρώτη εμφάνιση των αδελφών Μπρόγιερ έγινε στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα», σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Από το 1962 συνεργάστηκαν με τη Φίνος Φιλμ, ενώ μαζί με την Τζένη Βάνου, τραγούδησαν στην ταινία «Ο Θόδωρος και το Δίκανο» το τραγούδι «Σου ‘στησα καρτέρι». Εμφανίστηκαν στη θεατρική παράσταση «Κι εφέτος διασκεδάζουμε» το 1963 στο Θέατρο Βέμπο.

Οι δύο αδερφές συμμετείχαν σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Δεσποινίς Διευθυντής», όπου τραγούδησαν το «Άγγελε του Παραδείσου», «Τρία κορίτσια από την Αμέρικα», «Ο Ανήφορος» και «Τέντυ Μπόι αγάπη μου», όπου τραγούδησαν το «Little Kiss».

Η Έρρικα Μπρόγιερ έκανε την παρθενική της εμφάνιση ως ηθοποιός το 1964 στην ταινία «Τα 201 καναρίνια» του Γρηγόρη Γρηγορίου. Στην «Παριζιάνα» ανέδειξε το υποκριτικό της ταλέντο, πλάι στη Ρένα Βλαχοπούλου.

Το 1965 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά και μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Σάντρα. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν άνθρωπο εκτός του χώρου της, τον Γιάννη Μαρινάκη.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε πει για την σχέση της με τον Κώστα Βουτσά: «Ο γάμος μας χάλασε ίσως γιατί δουλεύαμε πάρα πολύ γιατί δεν έφταναν τα χρήματα, οπότε σχεδόν δεν βλεπόμασταν. Καμιά φορά τον ζήλευα. Ο Κώστας δεν έδινε δικαιώματα, ότι έκανε τα έκανε πολύ κρυφά. Πολλές μου είπαν εκ των υστέρων ότι είχαν κάνει κάτι με τον Κώστα. Δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Δεν με ενόχλησε όταν τα έμαθα. Τον αγαπώ τόσο πολύ. Ο Κώστας ήταν και θα είναι ο άνδρας της ζωής μου… Στον γάμο του χάρηκα και συγκινήθηκα πολύ. Μακάρι όλοι να είχαν το κουράγιο και τη δύναμή του. Η Αλίκη είναι καταπληκτική. Ίσως είναι αυτή που αγάπησε περισσότερο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης

Peristeri News

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

Peristeri News

Περιστέρι: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από το ΚΚΕ

Peristeri News

Leave a Comment