PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πέθανε εργάτης στη Φουκουσίμα


Ενας 60χρονος εργάτης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που μετέφερε υλικό για την απολύμανση του ραδιενεργού νερού και λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Ενας 60χρονος εργάτης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που μετέφερε υλικό για την απολύμανση του ραδιενεργού νερού και λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Σύμφωνα με τον Σοτάρο Οκαουάρα, εκπρόσωπο της εταιρίας Tepco που διαχειρίζεται το σταθμό της Φουκουσίμα, ο εργάτης αυτός δεν είχε μολυνθεί από τη ραδιενέργεια.

Διακοπή της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Χαμαόκα

Η ιαπωνική εταιρεία Chubu Electric Co που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Χαμαόκα στην κεντρική Ιαπωνία, έκλεισε τον αντιδραστήρα 5, τον τελευταίο εν λειτουγία αντιδραστήρα του σταθμού αυτού.
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν αξίωσε τη διακοπή της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Χαμαόκα καθώς βρίσκεται κοντά σε τεκτονικό ρήγμα.
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ο κίνδυνος να σημειωθεί σεισμός μεγέθους 8 βαθμών μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια φθάνει το 87% στην περιοχή του σταθμού αυτού, ο οποίος βρίσκεται στη νομαρχία Σιζουόκα, σχεδόν 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο.
Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο αντιδραστήρας 4 έκλεισε την Παρασκευή. Οι αντιδραστήρες 1 και 2 έχουν ήδη πάψει να λειτουργούν όπως και ο 3, η λειτουργία του οποίου είχε διακοπεί για εργασίες συντήρησης.
Η κατασκευή τείχους που θα προστατεύσει τον πυρηνικό σταθμό από τα τσουνάμι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δυο με τρία χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για το κλείσιμο άλλων πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment