PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε επί σκηνής ο μουσικός Δημήτρης Χατζής


Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του μουσικού Δημήτρη Χατζή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή επί σκηνής, σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Νικόλα Άσιμο.

Ο Δημήτρης Χατζής, μουσικός και ιδιοκτήτης του θρυλικού δισκοπωλείου «Music Machine» στο κέντρο της Αθήνας άφησε την τελευταία του πνοή επί σκηνής, σε ηλικία 57 ετών.

Ήταν μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν οι «One Nation Underground», το συγκρότημα του Δημήτρη Χατζή, μέλος των οποίων εδώ και δύο μήνες ήταν ο έμπειρος ντράμερ Μάνος Νεόφυτος, έπαιζαν το τέταρτο κομμάτι τους.

Ο Δημήτρης Χατζής φαίνεται να ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία, έβγαλε την κιθάρα του και έπεσε κάτω. Επικράτησε πανικός μέσα στη γεμάτη αίθουσα του «Romantzo-Bios» στην οδό Αναξαγόρα 3-5, στο κέντρο της Αθήνας και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφθασε μετά από περίπου μισή ώρα κι ενώ προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν με μαλάξεις στη ζωή. Μάταια όμως. Οι εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

O Δημήτρης Χατζής διατηρούσε το ιστορικό δισκάδικο «Music Machine» στην οδό Διδότου 16, στο Κολωνάκι, το οποίο είχαν επισκεφτεί ο Eric Burdon και η Lady Gaga, μεταξύ άλλων, όταν ήρθαν για συναυλίες στην Αθήνα, ενώ εκεί έχουν γίνει αρκετά γυρίσματα, όπως της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Τα Στέκια».

Το δισκοπωλείο του είχε αμερικάνικη ατμόσφαιρα, καθώς ο ίδιος είχε ζήσει εκεί και ήταν λάτρης των ’50s-’60s αλλά και των παλιών αυτοκινήτων που οδηγούσε κι ο ίδιος. Τζουκ μποξ στη βιτρίνα και vintage έπιπλα. Αρχικά, το 1982, το «Music Machine» είχε ανοίξει στη Σόλωνος, με ’50s πάντα αισθητική.

Ο Δημήτρης Χατζής υπήρξε κιθαρίστας και συνθέτης του ψυχεδελικού garage-rock συγκροτήματος «Allison» -το 2009 κυκλοφόρησαν τον δίσκο «People from outer space», και είχε γράψει αρκετές συνθέσεις ψυχεδελικού garage-rock με αγγλικό στίχο.

Η ομάδα «Ελάτε μαζί μας μια βόλτα – Νικόλας Άσιμος», που είχε αναλάβει την εκδήλωση έκανε μία ανάρτηση στο Facebook:

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
Όλους όσους συμμετείχαν στην ´Εκθεση, τους εικαστικούς, τους μουσικούς, το Ρομάντσο, τους ανθρώπους που δούλεψαν στην παραγωγή και στην οργάνωση, τους χορηγούς. Ευχαριστούμε εσάς που τιμήσατε την ´Εκθεση με την παρουσία σας• η χαρά να βλέπουμε το Αρχείο γεμάτο από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή, η συγκίνηση και η σιωπή που επικρατούσαν στην αίθουσα, τιμή στη μνήμη του Νικόλα, είναι η ανταμοιβή μας. Ευχαριστούμε για τις κριτικές, το μοίρασμα, τις απόψεις και τις αναμνήσεις, για αυτά που φέρνουν τις ψυχές μας κοντά, κάνουν εμάς ανθρώπους και τις ζωές μας άξιες να τις ζούμε. Κι αν η ζωή είναι μια ανάσα, ας ζήσουμε και ας πεθάνουμε όρθιοι, κάνοντας αυτό που αγαπάμε.

Καλό δρόμο Δημήτρη. Και καλή αντάμωση»

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment