PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πάτρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στη μητέρα που εγκατέλειψε βρέφος


«Πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος» είναι, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, η αιτία θανάτου του βρέφους που βρέθηκε νεκρό χθες το μεσημέρι στην περιοχή της πλαζ στην Αγυιά της Πάτρας.

Όσον αφορά στον χρόνο που επήλθε ο θάνατος, αλλά και τις ακριβείς συνθήκες, αυτά θα προκύψουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας.

Στο μεταξύ, η 27χρονη μητέρα του βρέφους οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, η οποία άσκησε εναντίον της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Στη συνέχεια, η 27χρονη οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου μέσω του συνηγόρου ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως εξήγησε ο συνήγορος της 27χρονης, Γιάννης Αποστολόπουλος, «η προθεσμία ζητήθηκε, ώστε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, διότι στο παρόν χρονικό στάδιο ο βασικός μας ισχυρισμός είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κοπέλα δήλωσε στην απολογία της προανακριτικά πως άφησε το μωρό δίπλα στη θάλασσα, πιστεύοντας και θέλοντας να το βρει κάποιος, ώστε να μη διατρέξει κίνδυνο η ζωή του».

Η 27χρονη αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, διότι, σύμφωνα με τον συνήγορό της, «πονάει σωματικά και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment