PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πάσχα στον κόσμο


Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλο τον Ορθόδοξο και Καθολικό κόσμο.

Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλο τον Ορθόδοξο και Καθολικό κόσμο. Από τη Ρωσία και το Βατικανό μέχρι την Ιερουσαλήμ, οι εκκλησίες γέμισαν για το Αναστάσιμο μήνυμα και την πασχαλινή λειτουργία.

Με τη μεγαλοπρέπεια που ταιριάζει στη στιγμή, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, εισήλθε στην Εκκλησία μεταφέροντας το αναστάσιμο μήνυμα.

Στον κατάμεστο καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, παρόντες ήταν και οι δύο ηγέτες της χώρας, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Πούτιν, με τις συζύγους τους.

Στο Βατικανό, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Βενέδικτος άδραξε την ευκαιρία και πριν από το καθιερωμένο μήνυμά του, Προς την Πόλη και τον κόσμο, μίλησε για την ανάγκη πίστης στη δημιουργία του Θεού από τον άνθρωπο: “Τώρα, αν κάποιος ρωτήσει, είναι σημαντικό να μιλήσουμε επίσης για τη δημιουργία στην πασχαλινή λειτουργία; Δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε πρώτα για τα γεγονότα εκείνα κατά τα οποία ο Θεός καλεί τον άνθρωπο, ο κόσμος δημιουργείται όπως και η ιστορία με τον άνθρωπο στη γη; Η απάντηση πρέπει να είναι όχι. Το να παραλείπουμε τη δημιουργία θα σήμαινε παρανόηση της ουσίας της ιστορίας του Θεού με τον άνθρωπο, παράλειψή της, υποβάθμιση της σημασίας της”.

Πλήθος πιστών αναμένεται στο Βατικανό αυτήν την εβδομάδα για τις τριήμερες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την κήρυξη του Πάπα Ιωάννη Παύλου ευλογημένου, που είναι και το τελευταίο στάδιο πριν από την αγιοποίησή του.

Στη Βηθλεέμ αλλά και στην Ιερουσαλήμ, οι Χριστιανοί γέμισαν τις εκκλησίες για το Αναστάσιμο μήνυμα.

Προσκυνητές από όλο τον κόσμο έχουν συρρεύσει στην Ιερουσαλήμ τις μέρες αυτές, και ειδικά φέτος πολλοί περισσότεροι, καθώς Καθολικοί και Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιορτάζουν φέτος μαζί το Πάσχα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment