PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Να σιγήσουν οριστικά τα όπλα στη Συρία


Την ελπίδα να επικρατήσει ειρήνη σε έναν κόσμο που απειλείται από τους πολέμους και την τρομοκρατία εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος, στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, καλώντας τους πιστούς να θυμούνται τους πρόσφυγες και όσους πλήττονται από την οικονομική αστάθεια.

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας κάλεσε τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς να βρουν το θάρρος και να αφήσουν στην άκρη το μίσος ώστε «να γράψουν μια νέα σελίδα στην ιστορία». Ευχήθηκε επίσης «ειρήνη σ’ εκείνους που έχασαν ένα αγαπητό πρόσωπό τους ως αποτέλεσμα των βάρβαρων τρομοκρατικών πράξεων που έσπειραν τον φόβο και τον θάνατο στις καρδιές τόσων πολλών χωρών και πόλεων».

«Ήρθε ο καιρός να σιγήσουν οριστικά τα όπλα και η διεθνής κοινότητα να ενεργοποιηθεί για να φτάσουμε σε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων» στη Συρία, συνέχισε ο ποντίφικας, απευθυνόμενος στους 40.000 πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγ. Πέτρου, στο Βατικανό. Στη χώρα αυτή «χύθηκε πάρα πολύ αίμα», υπογράμμισε πάπας Φραγκίσκος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Χαλέπι: «Ιδίως στο Χαλέπι, θέατρο μιας από τις βαρβαρότερες μάχες τις τελευταίες εβδομάδες, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να διασφαλιστεί η παροχή βοήθειας» στους αμάχους, με σεβασμό στο ανθρωπιστικό δίκαιο, τόνισε.

Σημειώνεται ότι η καθολική κοινότητα του Χαλεπιού θα τελέσει σήμερα την πρώτη χριστουγεννιάτικη λειτουργία μετά από πέντε χρόνια, στον καθεδρικό του Αγίου Ηλία, στην Παλαιά Πόλη.

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε επίσης ότι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να αποτελέσουν μια έμπνευση για όλους ώστε να βοηθήσουν τους λιγότερο τυχερούς, όπως τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και εκείνους που έχουν πληγεί «εξαιτίας των οικονομικών φιλοδοξιών των λίγων, εξαιτίας της απληστίας και της λατρείας του χρήματος, που οδηγεί στη σκλαβιά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment