PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πάνω από 4.300 οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία


Ξεπερνούν τους 4.300 οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία το τελευταίο διάστημα και έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στην Τουρκία.

Ξεπερνούν τους 4.300 οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία το τελευταίο διάστημα και έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στην Τουρκία.

Αυτό υποστηρίζει αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα θα κάνει ό,τι μπορεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της, αλλά χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητηθεί βοήθεια από το εξωτερικό, εάν η κατάσταση χειροτερέψει.

Σύμφωνα με το BBC, ο ακριβής αριθμός των προσφύγων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι περισσότεροι πρόσφυγες προέρχονται από την πόλη Τζισρ-αλ-Σουγούρ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου τα τελευταία 24ωρα το συριακό καθεστώς έχει εξαπολύσει αιματηρές επιχειρήσεις.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας» δήλωσε ο αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαλίτ Τζεβίκ. Ο ίδιος τόνισε ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, όμως δεν αποκλείεται να ζητηθεί η διεθνής παρέμβαση, εάν η κατάσταση χειροτερέψει.

Σύμφωνα με τον Τζεβίκ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν θα εμπλακεί, καθώς οι περισσότεροι από τους εκτοπισμένους δεν επιθυμούν να μείνουν μόνιμα στην Τουρκία, αλλά σκοπεύουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες προέρχονται από την πόλη Τζισρ-αλ-Σουγούρ, όπου την Παρασκευή ξεκίνησαν επιχειρήσεις του στρατού για την «αποκατάσταση της τάξης» μετά το θάνατο των 120 μελών των δυνάμεων ασφαλείας. Οι αντικαθεστωτικοί, ωστόσο, κάνουν λόγο για αντίποινα.

Στο αίμα βάφτηκαν και οι διαδηλώσεις της Παρασκευής, με τους ακτιβιστές να μιλούν για τουλάχιστον 28 νεκρούς στην επαρχία Ιντλέμπ, στη Λαττάκεια, στο χωριό Μπόσρα αλ Χαρίρ της επαρχίας Ντεράα και στο προάστιο Καμπούν της Δαμασκού.

Τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και ο Λευκός Οίκος κάλεσαν εκ νέου το καθεστώς Άσαντ «να τερματίσει αμέσως» τη βία.

«Η βία και οι θηριωδίες πρέπει να σταματήσουν αμέσως» ανέφερε το ανακοινωθέν του εκπροσώπου του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη χρήση των ένοπλων δυνάμεων για την καταστολή των διαδηλωτών και εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία του» για τις εξελίξεις στη χώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment