PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πάνω από 200 οι νεκροί στο μακελειό της Σρι Λάνκα


Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές κάνουν λόγο για περισσότερους από 200 νεκρούς, εκ των οποίων 35 είναι ξένοι υπήκοοι και πάνω από 400 τραυματίες. Οι αρχές έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις επτά υπόπτων.

Η όγδοη επίθεση προκλήθηκε από έναν καμικάζι, ο οποίος  προκάλεσε τον θάνατο τριών αστυνομικών στη Σρι Λάνκα πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα, βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο.

Η Σρι Λάνκα συγκλονίσθηκε σήμερα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, από αλλεπάλληλες εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία, σπέρνοντας το θάνατο. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Οι αρχικές εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, πόλη που βρίσκεται στα βόρεια της πρωτεύουσας.  Η αστυνομία έχει ενημερώσει πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες. Στην πρωτεύουσα ήταν μία εκκλησία και τρία πολυτελή ξενοδοχεία.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα προερχόταν από το Cinnamon Grand Hotel στο Κολόμπο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος του ξενοδοχείου. Εξόν από την εκκλησία στο Νεγκόμπο, στόχο αποτέλεσε και μία τρίτη στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσε πως οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν ξεπερνούν τους 400.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Γουικρεμεσίγκε, συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας έπειτα από τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις, για τις οποίες καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Στη Σρι Λάνκα, με συνολικό πληθυσμό 21 εκατομμυρίων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment