PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Πάνω από 130.000» οι νεκροί μέχρι σήμερα στη Συρία


Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πάνω 130.000 είναι οι νεκροί από την έναρξη τον Μάρτιο του 2011 της σύγκρουσης ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες στη Συρία, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επισημαίνει ότι τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους μαχητές και από τις δύο πλευρές.

Ο πόλεμος, ο οποίος συνεχίζεται σε όλη τη χώρα, έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 46.266 πολιτών. Μεταξύ αυτών, περισσότερα από 7.000 παιδιά και περισσότερες από 4.600 γυναίκες.

Τουλάχιστον 52.290 σύροι στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί μαχητές, Σύροι και ξένοι, συγκαταλέγονται στους νεκρούς, εκ των οποίων 262 μέλη της λιβανικής σιιτικής Χεζμπολάχ και 286 άλλοι σιίτες μαχητές που δεν ήταν Σύροι. Οι απώλειες στους κόλπους του στρατού ανέρχονται σε περισσότερες από 32.000.

Στην πλευρά των ανταρτών και των τζιχαντιστών, ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 29.083: σχεδόν 20.000 αντάρτες, περίπου 7.000 τζιχαντιστές μεταξύ των οποίων και ξένοι και 2.233 λιποτάκτες –στρατιώτες που εγκατέλειψαν τον τακτικό στρατό για να συγκροτήσουν τις πρώτες μάχιμες μονάδες της εξέγερσης–, στις οποίες εντάχθηκαν στην συνέχεια πολίτες που πήραν τα όπλα.

Στον απολογισμό αυτόν συγκαταλέγονται επίσης 2.794 θύματα που δεν έχουν αναγνωριστεί, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Παρατηρητήριο επισημαίνει εξάλλου ότι τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι κρατούνται στις φυλακές των συριακών αρχών, ενώ 6.000 στρατιώτες και μέλη των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών βρίσκονται στα χέρια ομάδων ανταρτών και των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment