PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πάνω από 10.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τον Έβρο από τον Οκτώβριο


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία σχεδόν 10.000 λαθρομετανάστες έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα από τον Οκτώβριο δημιουργώντας μία κατάσταση μη διαχειρίσιμη.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι συνοριοφύλακές στον Έβρο, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία σχεδόν 10.000 λαθρομετανάστες έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορά από τον Οκτώβριο δημιουργώντας, όπως λένε, μία κατάσταση μη διαχειρίσιμη.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν η χώρα μας έχει μετατραπεί «σε νούμερο ένα προορισμό για όλους τους λαθρομετανάστες της Ασίας και της Αφρικής μιας και την μια ημέρα είσαι λαθρομετανάστης και την επομένη είσαι με άδεια παραμονής ενός μήνα (που ανανεώνεται επ’ άπειρο) έχεις δικαιώματα ,αλληλέγγυους και καμία υποχρέωση».

Οι αριθμοί αυτοί είναι πλέον όχι απλώς υπερβολικοί, αλλά μη διαχειρίσιμοι όχι μόνο από την συνοριοφυλακή, αλλά από την Πολιτεία γενικότερα. Στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την πολιτική των κυβερνήσεων, καθώς όπως λένε τους μετέτρεψαν σε «σιτιστές, νοσοκόμους, σταθμάρχες και εκδότες ταυτοτήτων του ενός μηνός για τους λαθρομετανάστες».

Άθλια είναι η κατάσταση όπως λένε, σε όλα σχεδόν τα χωριά του Έβρου. «Οι εικόνες που παρουσιάζουν οι πόλεις και τα χωριά του Έβρου , μόνο ντροπή πλέον μας κάνουν να αισθανόμαστε. Κάτι πρέπει να γίνει για να αντιστραφεί το κλίμα, που μόνο προβλήματα έχει φέρει στον Νομό μας και κατ΄ επέκταση σε όλη την χώρα».

Οι συνοριοφύλακες προτείνουν να αλλάξουν οι υπάρχουσες πολιτικές και να υιοθετηθούν μέτρα όχι αυστηρά, αλλά αποτρεπτικά. Δηλαδή, να βρεθούν τρόποι να σταματήσει η χώρα να είναι πόλος έλξης για τους λαθρομετανάστες. Όπως σημειώνουν δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, και να σταματήσει η «πολιτική μαγνήτης, που δίνει χαρτιά 30 ημερών ελευθέρας στην Ελλάδα, για όλους τους λαθραία εισερχόμενους, και θα πρέπει επιτέλους και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές επιτροπές να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό.»

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «Η Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου αναμένει τη λήψη Άμεσων και Δραστικών μέτρων για τον περιορισμό του πρωτοφανούς κύματος παράνομων εισερχόμενων μεταναστών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment