PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πάνω από ένα εκατομμύριο οι υπογραφές για ανάκληση του Brexit


To «φράγμα» του ενός εκατομμυρίου ξεπέρασαν οι ηλεκτρονικές υπογραφές στην ιστοσελίδα του βρετανικού Κοινοβουλίου, καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει το Brexit και να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσελκύοντας χιλιάδες υπογραφές ανά λεπτό, η δραστηριότητα απογειώθηκε λίγες ώρες μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα της πρωθυπουργού, Τερέζας Μέι, το βράδυ της Τετάρτης, ασκώντας κριτική στα μέλη του Κοινοβουλίου που δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για μια στρατηγική εξόδου, ζητώντας από το Κοινοβούλιο την τελική του επιλογή.

Το αίτημα «Ανάκληση του Άρθρου 50 και παραμονή στην Ε.Ε.», στο οποίο μπορεί κανείς να ψηφίσει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του βρετανικού Κοινοβουλίου, είχε προσελκύσει έως τις 5.00 μ.μ. 1.000.128 υπογραφές, με αποτέλεσμα να κρασάρει η ιστοσελίδα. «Η κυβέρνηση ισχυρίζεται επανειλημμένως ότι η έξοδος από την Ε.Ε. είναι «η βούληση του λαού». Χρειάζεται να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον ισχυρισμό, αποδεικνύοντας ότι η λαϊκή στήριξη είναι πλέον υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.», αναφέρει το αίτημα.

Όταν ένα αίτημα συγκεντρώνει πάνω από ένα εκατ. υπογραφές, τότε το Κοινοβούλιο θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο διαβούλευσης.

Το 2016, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες είχαν υπογράψει αίτημα για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, στην περίπτωση που κανένα από τα δύο στρατόπεδα(υπέρ του Ναι ή του Οχι) δεν εξασφάλιζε ποσοστό 60% της συνολικής ψήφου στο δημοψήφισμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment