PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Πάμε για μπάνιο – 6 πανέμορφες παραλίες κοντά στην Αθήνα


Η σκέψη που κυριαρχεί στο μυαλό όλων μας αυτή την εποχή είναι να πάμε για μπάνιο και με αφορμή αυτό σας παρουσιάζουμε 6 παραλίες σχεδόν 1 ώρα από την Αθήνα.

Για να μην προβληματίζεστε για το που θα κάνετε τη βουτιά σας το Σαββατοκύριακο, δείτε τις παρακάτω προτάσεις και πάμε για μπάνιο!

Παραλία Αλυκές

Λίγο έξω από τη Χαλκίδα, (2 χλμ. από τη Δροσιά, 7 χλμ. από Χαλκίδα και 70 χλμ. από Αθήνα) η παραλία Αλυκές, ή Ιππόκαμπτος, όπως την ξέρουν αρκετοί από το όνομα του πρώτου beach bar που άνοιξε στην περιοχή, θυμίζει τροπικό νησί.

Τιρκουάζ, κατακάθαρα, ρηχά νερά, αμμουδερή παραλία, πανέμορφη θέα, συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό, ιδανικό για όσους θέλουν μια σύντομη απόδραση για τις βουτιές τους. 50′ με το αυτοκίνητο

Ψάθα

Μία καθαρή παραλία με βότσαλο μέσα και έξω. Ναι μεν από τις πιο μακρινές, αλλά με αρκετές προτιμήσεις.

Γύρω-γύρω θα βρείτε πολλά ουζερί και ψαράδικα στην παραλία. Αν σας αρέσει το κρέας, μια βόλτα στα Βίλια δεν θα σας κάνει κακό.

Αν έχετε χρόνο δοκιμάστε και να μείνετε και με ελεύθερο κάμπινγκ στις γύρω παραλίες. Πολύ καλή και εύκολη απόδραση για το σαββατοκύριακο. 1 ώρα και 29 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Σχινιάς

H Παραλία Σχινιά είναι ιδιαίτερα γνωστή στους Αθηναίους. Προτιμήστε το Καράβι και το Del Mar για το μπάνιο σας. Μόνο παραλία δεν είναι το Καράβι.

Φοίνικες, ξαπλώστρες, παρτέρια και πέργκολες. Στο Del Mar είναι πιο χαλαρά και με άμμο. Προσοχή, να αποφύγετε να βουτήξετε στο κωπηλατοδρόμιο.

Στο Σχινιά θα βρείτε και πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες. Για φαγητό φυσικά συνιστούμε τον Μαραθώνα, όπου θα φάτε από καλό ψάρι μέχρι τις τρομερές αργεντίνικες μπριζόλες.

Μην ξεχάσετε να κάνετε και μια επίσκεψη στη λίμνη Μαραθώνα. 40 λεπτά με το αυτοκίνητο

Λεγραινά

Ή ΚΑΠΕ ή κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Είναι κατάλληλη και καθαρή παραλία, μόνο να μην έχει νοτιά. Άμμος παντού και γαλάζια νερά.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και όσοι την έχουν επισκεφτεί συνιστούν να ξεκινήσετε νωρίς, γιατί μετά πλακώνει κόσμος.

Επίσης, αν δεν θέλετε πολύ λαό, καλύτερα να πάτε καθημερινή. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανοιχτούν λίγο με τη μάσκα τους και ν’ ανακαλύψουν τις σπηλιές και πιο μικρούς κολπίσκους γύρω από την παραλία.

Για φαγητό θα βρείτε πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Μην παραλείψετε να κάνετε μια επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα. 1 ώρα και 15 λεπτά με το αυτοκίνητο

Καβούρι

Η παραλία Καβούρι, είναι μια μικρή χερσόνησος λίγο πριν την Βουλιαγμένη με πολλά πανέμορφα κομμάτια παραλίας που μπορείτε να λιαστείτε ελεύθερα!

Αρκετοί είναι η Αθηναίοι που την προτιμούν για τα καλοκαιρινά μπάνια τους και όχι μόνο. Είτε προτιμάτε το χαλίκι στην παραλία είτε την άμμου, η χερσόνησος «Καβούρι» μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. 30’ με το αυτοκίνητο

Πόρτο Ράφτη

Οι προτάσεις μας για το Πόρτο Ράφτη είναι: Ερωτοσπηλιά, Αγ. Μαρίνα, Άγ. Σπυρίδωνας, Αυλάκι. Όλες οι παραλίες είναι κατάλληλες και καθαρές.

Θα συναντήσετε ένα μικρός κόλπο με σπηλιές και αμμουδιά. Κυρίως στην Αγία Μαρίνα είναι εξαιρετικά τα νερά. Για τους φαν των σπορ στο Αυλάκι έχει γήπεδα μπάσκετ, beach volley και ποδοσφαίρου.

Θα βρείτε, επίσης, αρκετές καντίνες, και beach bar με σνακ, ενώ στις ταβέρνες θα φάτε καλό ψάρι. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα, επισκεφτείτε την αρχαία Δρίβλια και το γραφικό λιμανάκι. 52’ με το αυτοκίνητο

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment