PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πάει στη Δικαιοσύνη το βίντεο με τη συνέντευξη Κοτζιά η Νέα Δημοκρατία


Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, μέσω του αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, το βίντεο με τη συνέντευξη του Ν. Κοτζιά, στην οποία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος κατήγγειλε πως ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «έπραξε το αυτονόητο», καθώς όπως συμπληρώνει, «ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου και ο αναπληρωτής του Δ. Παπαγγελόπουλος, αν και ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ακούστηκαν οι καταγγελίες Καμμένου, αντί να κινήσουν τη διαδικασία διερεύνησής τους, παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά».

Η Ν.Δ. ζητεί εκ νέου τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά, ενώ υπογραμμίζει ότι «αυτονόητο είναι πως και η Δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει να της προσκομιστεί η επιστολή Κοτζιά. Και αυτό διότι σωρεία δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η επιστολή αποκαλύπτει στοιχεία για σωρεία σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα και χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης».

Η Ν.Δ. διερωτάται:

  • «Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γ. Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;»
  • «Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;»
  • «Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;»

Όπως τονίζει η Πειραιώς,  δεν αναδεικνύει τυχαία σήμερα τα ενδεικτικά αυτά ερωτήματα. «Διότι τα ερωτήματα αυτά, όπως και πολλά άλλα, διατυπώνονται πλέον με τη μορφή των αποκαλύψεων στον Τύπο και το διαδίκτυο που μεταφέρουν καθημερινά πληροφορίες από το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά», προσθέτει.

Επισημαίνει, δε, ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το “ανοιχτό βιβλίο του”, όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες».

«Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί “ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας” του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η “Αυγή”, να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα “ψεκασμένο συνωμοσιολόγο”», επισημαίνει επιπλέον η Ν.Δ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment