PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο ΧΥΤΑ Φυλής άνοιξε από τα ΜΑΤ


Δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής και άνοιξαν τον ΧΥΤΑ Φυλής. Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας. Έκτακτη συνέντευξη τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ το μεσημέρι.

Άνοιξε το πρωί της Κυριακής ο ΧΥΤΑ Φυλής με επέμβαση των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα και πλέον τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα μπορούν να εναποθέτουν εκεί τα σκουπίδια.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, τόνισε ότι οι άνδρες της αστυνομίας έχουν καταλάβει το χώρο και έτσι όσα απορριμματοφόρα του Δήμου έφτασαν στο σημείο αποχώρησαν.

Επίσης κατήγγειλε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες εναπόθεσαν τα απορρίμματα κοντά στο γήπεδο Badminton, αλλά και στο Ελληνικό κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Πάντως, μετά το άνοιγμα του ΧΥΤΑ, αναμένεται βελτίωση της κατάστασης.

Το Σάββατο, σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού, περίπου 100 απορριμματοφόρα στάθμευαν στην Αθήνα φορτωμένα, με 800 τόνους σκουπίδια.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου συνεχίζουν την απεργία τους, κατά της οποίας προσέφυγε το Σάββατο στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Την Κυριακή στις 13:00, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα παραχωρήσουν έκτακτη συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Αντικείμενο της συνέντευξης θα είναι η προσφυγή του δημάρχου Αθηναίων, κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment