PeristeriNews.gr
Lifestyle

Ο φεμινιστής Χιου Χέφνερ


«Ήμουν φεμινιστής πριν ακόμα υπάρξει ο φεμινισμός» δήλωσε πρόσφατα ο ιδρυτής του περιοδικού “Playboy”

«Ήμουν φεμινιστής πριν ακόμα υπάρξει ο φεμινισμός» δήλωσε πρόσφατα ο ιδρυτής του περιοδικού “Playboy”, Xιου Χέφνερ. Και μια νέα βιογραφία του επιχειρεί να τον δικαιώσει.

Ο ιδρυτής του “Playboy” Χιου Χέφνερ, ήταν φιλόσοφος και υποστηρικτής του γυναικείου κινήματος, ισχυρίζεται στο βιβλίο της η ιστορικός, φεμινίστρια και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της West Georgia, Carrie Pitzulo. Σύμφωνα με την «Wall Street Journal», στο βιβλίο «Bachelors and Bunnies: The Sexual Politics of Playboy», ο Χέφνερ μετά την απόρριψη από μια συμμαθήτριά του ανασυντάσσει τις δυνάμεις του και αναλαμβάνει μια μουσική στήλη στη σχολική εφημερίδα κι έτσι αρχίζει και γίνεται δημοφιλής στις παρέες. Αρκετά χρόνια μετά, το 1956, βγαίνει το πρώτο τεύχος του “Playboy”.

Το περιοδικό που συνδύαζε κείμενα υψηλών προδιαγραφών με προοδευτικές απόψεις κατά του πολέμου του Βιετνάμ και φωτογραφίες από κορίτσια «της διπλανής πόρτας», δέχτηκε σε διάφορες στιγμές της πορείας του έντονη κριτική από το σκληροπυρηνικό φεμινιστικό στρατόπεδο. Αυτό είναι ένα από τα σημεία στα οποία στέκεται η Pitzulo, όταν… δεν καταπιάνεται με πιο θεωρητικά ζητήματα, όπως η «φεμινιστική κριτική της πορνογραφίας» και το «ετεροφυλοφιλικό εγχείρημα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Leave a Comment