PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο υπουργός Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ


Περιοδεία Δημήτρη Δρούτσα στη Μέση Ανατολή.

Με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Ισραήλ συναντήθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε κλίμα ιδιαίτερα θετικής διάθεσης για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στη συνάντηση του υπουργού με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου συμφωνήθηκε η σύγκληση κοινού υπουργικού συμβουλίου, με σύνθεση ανάλογη του θέματος της διμερούς συνεργασίας, που θα έχει, κατά περίπτωση, επιλεγεί.

Εξάλλου, στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, αλλά και στην ανάλυση του Μεσανατολικού προβλήματος επικεντρώθηκε η συζήτηση του κ. Δρούτσα με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Άβιγκορ Λίμπερμαν.

Το πρωί ο κ. Δρούτσας επισκέφθηκε το Πατριαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.

Μια συμφωνία μετατροπής του χρέους ύψους 12,8 εκατομμυρίων δολαρίων της Παλαιστινιακής Αρχής προς την Ελλάδα σε αναπτυξιακή βοήθεια και η απόφαση της Αθήνας να αναβαθμίσει το διπλωματικό επίπεδο της Παλαιστινιακής Αρχής, ήταν τα κύρια γεγονότα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στη Ραμάλα όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, αλλά και με τον πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ, με τον οποίο υπέγραψε τη διμερή συμφωνία που διευκολύνει την παλαιστινιακή πλευρά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment