PeristeriNews.gr
Editorial

Ο τρόμος εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη


Όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε πως είμαστε ασφαλείς στη χώρα που γεννηθήκαμε, κάναμε τα πρώτα μας βήματα, μεγαλώσαμε και φτιάξαμε τις δουλειές μας, πλέον αυτό φαντάζει ως μια μακρινή και παρελθοντική ανάμνηση έπειτα και από τα τελευταία συμβάντα σε Γαλλία και Βέλγιο.

Άλλωστε είναι πράγματι βέβαιο πλέον ότι ο κόσμος έχει αλλάξει προς το χειρότερο, βλέποντας καθημερινά τις πράξεις μίσους να κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας, αφήνοντας στα αζήτητα πράξεις αισιοδοξίας, αγάπης και αλληλεγγύης.

Τελευταίο παράδειγμα οι τρομοκρατικές επιθέσεις από μέλη του Ισλαμικού κράτους οι οποίες έπληξαν την πρωτεύουσα της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, σκορπώντας τρόμο και πανικό σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ανάλογα γεγονότα.

Το ιδιαίτερα τρομακτικό στοιχείο στα τελευταία γεγονότα είναι η ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες ήταν Βέλγοι με καταγωγή από τις Βρυξέλλες και όπως φάνηκε δεν δίστασαν να προκαλέσουν δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς σε ομοεθνείς συμπολίτες τους.

Ακόμα περισσότερο προκαλεί το γεγονός ότι οι βόμβες που τοποθετήθηκαν από τους δράστες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είχαν ειδικό περίβλημα αποτελούμενο από βίδες και πρόκες οι οποίες σε ενδεχόμενη έκρηξη θα προκαλούσαν ακόμα περισσότερους θανάτους όταν θα εκσφενδονίζονταν, όπως και έγινε.

Όλα αυτά τα ανήκουστα πριν από μερικά χρόνια γεγονότα μας βάζουν σε σκέψεις για την ασφάλεια που υπάρχει πλέον στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα. Πολύ είναι εκείνοι που λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει προκαλέσει πολέμους στη Μέση Ανατολή οπότε θα μείνει έξω από όλο αυτό το χορό του πανικού και μίσους που έχει στηθεί.

Είμαστε όμως σίγουροι γι’ αυτό; Μήπως η ασφάλεια της χώρας μας είναι μηδαμινή και ενδεχομένως σε λίγο καιρό να βιώσουμε περισσότερο την τρομοκρατία;

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πλέον ότι ο τρόμος εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη για τα καλά!

 

*Το σκίτσο της φωτογραφίας είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου και δημοσιεύτηκε στο kathimerini.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment