PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Στρατούλης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο


Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ο Υπουργός Εργασίας.

Ο Δημήτρης Στρατούλης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ο Υπουργός Εργασίας:

«Το δίλημμα που μπήκε σήμερα από τον Υπουργό Εργασίας ότι «είτε θα αυξηθούν τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου είτε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μείωση των συντάξεων» είναι υποκριτικό και κάλπικο.

Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς έχει δρομολογήσει δραστικές μειώσεις επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ από 1-1-2014. Επίσης, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης κατά 1,8 δις για το 2014, με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που μειώνουν τους μισθούς και αυξάνουν την ανεργία και με τη συνέχιση της υποστέλεχωσης σε προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οδηγεί σίγουρα σε νέα μείωση και όχι σε αύξηση των εσόδων της κοινωνικής ασφάλισης.

Επομένως, η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και με τα διλήμματα που το συνοδεύει απλά προετοιμάζει το έδαφος για νέες μειώσεις κύριων συντάξεων που έχει προαποφασίσει με την τρόικα αλλά τις μεταθέτει για λίγους μήνες λόγω του φόβου της για ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις.

Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την τρόικα να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε νέα ληστεία των ασφαλισμένων και ότι, εάν το κάνουν, θα σπείρουν νέα δυστυχία, και θα θερίσουν πολιτικές και κοινωνικές καταιγίδες.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment