PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βασιλιάς του Λονδίνου: Νίκησε τον Ντόμινικ Τιμ στους τελικούς ΑΤΡ


Βασιλιάς του Λονδίνου στέφθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπειτα από μια συναρπαστική αναμέτρηση με τον Ντόμινικ Τιμ στον τελικό των Nitto ATP Finals που διεξήχθη στο Ο2 Arena.

Στην παρθενική του συμμετοχή στη διοργάνωση ο Έλληνας πρωταθλητής, κατάφερε να αναδειχθεί μεγάλος νικητής με 2-1 στα σετ και σκορ 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4). Για τον Τσιτσιπά αυτός ήταν ο ένατος τελικός που συμμετείχε και ο τέταρτος που κέρδισε στην καριέρα του.

Η νίκη του αυτή, του χάρισε επίσης δύο ακόμα ρεκόρ: έγινε ο νεότερος πρωταθλητής που κερδίζει τον τελικό των τελικών μετά τον Λέιτον Χιούιτ – ο οποίος πέτυχε το ίδιο το 2001 σε ηλικία 20 ετών-  και ο έκτος νεότερος πρωταθλητής στην 50ετή ιστορία του συγκεκριμένου τουρνουά. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα σε έναν χρόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει τους Big 3 (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς) και να κάνει τον κόσμο να παραμιλά αποκαλώντας τον Έλληνα τενίστα ‘θρύλο’.

Με τους 1300 βαθμούς που συγκέντρωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πλησίασε ακόμα περισσότερο (-400 βαθμούς) το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης ΑΤΡ ανδρών, Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ πρόσθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό του κάτι παραπάνω από 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ντέρμπι εκτυλίχθηκε το πρώτο σετ για τους Στέφανο Τσιτσιπά και Ντόμινικ Τιμ, αφού το αποτέλεσμα κρίθηκε στο tie break, όπου επικράτησε ο δεύτερος με 7-6.

Ωστόσο, η απογοήτευση που ένιωσε προς στιγμή ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τον πείσμωσε περισσότερο. Με σερβίς που δεν μπορούσαν να απαντηθούν, ο ‘Έλληνας προηγήθηκε του Αυστριακού με 3-0 κι έτσι, πήρε το δεύτερο σετ αποφασιστικά και μάλιστα, σε μόλις 29 λεπτά.

Βέβαια, όσο αποφασισμένος κι αν έδειχνε ο Τσιτσιπάς, το τρίτο σετ δεν εξελίχθηκε το ίδιο. Κι ενώ προηγήθηκε με 3-1, o Τιμ πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε όχι μόνο να τον ισοφαρίσει, αλλά και να προηγηθεί με 3-4 στα games. Τελικά, έπειτα από ένα σετ που πήγαινε πόντο-πόντο, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 6-6 και πήγε το σετ στο tie-break.

Εκεί, το σκορ άνοιξε ο Τιμ, ενώ γρήγορα ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 4-1. Μη θέλοντας να τα παρατήσει, ο Τιμ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4· σκορ που δεν μπόρεσε να γυρίσει υπέρ του, αφού ο Τσιτσιπάς βγήκε μπροστά με 5-4 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment