PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ορκίστηκε καγκελάριος της Αυστρίας


Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ορκίστηκε σήμερα καγκελάριος της Αυστρίας από τον πρόεδρο της χώρας, Αλεξάντερ βαν Μπέλεν. Θα ηγηθεί του πρώτου κυβερνητικού συνασπισμού στον οποίο θα συνυπάρχει το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα με τους Πρασίνους.

Ο 33χρονος Κουρτς ουσιαστικά ηγείται ενός πολιτικού πειράματος, που παρακολουθεί στενά ολόκληρη η Ευρώπη, με την απροσδόκητη συμμαχία του με τον 58χρονο ηγέτη των Πρασίνων, Βέρνερ Κόγκλερ.

Το πρόγραμμά τους συνδυάζει την σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό- ένα σήμα κατατεθέν του Κουρτς- με τον φιλόδοξο στόχο να επιτύχει η Αυστρία την κλιματική ουδετερότητα μηδενίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2040.

«Υπευθυνότητα για την Αυστρία» είναι το σύνθημα του κυβερνητικού προγράμματος που περιλαμβάνει συνολικά 326 σελίδες, και στο οποίο, μετά από το προοίμιο αναφέρονται με κεφαλαία γράμματα οι λέξεις «Εμπιστοσύνη» και «Διαφάνεια», και δίνεται η υπόσχεση για το «γυάλινο κράτος».

Όπως σημειώνεται σχετικά, σημαντικό για τη δημόσια εμπιστοσύνη στο κράτος είναι η νομική ασφάλεια, η προσέγγιση του πολίτη και η διαφάνεια, τα οποία ισχύουν για τη κατανομή αρμοδιοτήτων στο κράτος, για τις δημοσιονομικές ροές μεταξύ των διαφόρων κρατικών επιπέδων και τον τομέα των επιδοτήσεων «και ισχύουν γενικότερα για τις κρατικές δράσεις».

«Δεν θέλουμε γυάλινους πολίτες, αλλά ένα γυάλινο κράτος και προς τούτο είμαστε έτοιμοι, να εγκαταλείψουμε παλιούς δρόμους και να εφαρμόσουμε νέες λύσεις που ανταποκρίνονται στο παρόν», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment