PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Σαρκοζί ζητά από τον ΟΗΕ να συνδράμει για τον λαό της Συρίας


Την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις κατήγγειλε την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος.

Την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις κατήγγειλε την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος. Ο Νικολά Σαρκοζί κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να συνδράμουν τον λαό της Συρίας όπως έκαναν και με τον λιβυκό λαό.

«Ελπίζω το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει την ευθύνη για την προστασία– χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μεθόδους -του συριακού λαού κατά της καταστολής του καταδικασθέντος καθεστώτος (της Δαμασκού)» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη στη διάρκεια συνόδου για την Λιβύη.

«Ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να πάρει την μοίρα του στα ίδια του τα χέρια» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, κάνοντας έκκληση του για δημοκρατία και ελευθερία στη Συρία.

Σε αντίθεση με την ανάληψη δράσης κατά του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, οι διαφωνίες στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν αποτρέψει μέχρι στιγμής την ανάληψη στρατιωτικής δράσης και την επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου.

Η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται στην επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας επικαλούμενες τη σημαντική συμβολή της Δαμασκού στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Η Συρία βρέθηκε, επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν την πίεση στον Μπασάρ Αλ Άσαντ, ώστε να σταματήσει την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, δυνάμεις των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν επτά πολίτες την Τρίτη, σε επιδρομές κοντά στην Δαμασκό και στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Ένοπλες ομάδες σκότωσαν παράλληλα δύο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφεραν επίσημα ΜΜΕ και οργάνωση ακτιβιστών.

Στρατιώτες εξουδετέρωσαν μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αγωγό αργού πετρελαίου κοντά στην πόλη Χομς, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι 2.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ενέργειες των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού, ανάμεσά τους 100 παιδιά, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment