PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Πρωθυπουργός εξήρε τo έργο του Λιμενικού


To έργο του Λιμενικού στη διαχείριση και διάσωση μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ολιγόλεπτη συνομιλία του με τον αρχηγό του Σώματος αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

«Εχετε σώσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων στο Αιγαίο», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μίας ενιαίας ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, είπε ότι έχει αναφέρει στους Ευρωπαίους ομολόγους του τη μεγάλη εμπειρία που αυτή τη στιγμή έχει το Λιμενικό στα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

«Τους είπα ένα πράγμα. Να φτιάξουμε την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Να φτιάξουμε αν νομίζετε ότι θα μπορείτε να κάνετε ένα πράγμα παραπάνω απ αυτό που κάνει η Ελληνική ακτοφυλακή. Γελιέστε. Δεν θα τα καταφέρετε, γιατί ούτε την εμπειρία έχετε, που έχουν οι Ελληνες ναυτικοί, ούτε βεβαίως είστε λαοί που έχετε τη θάλασσα όπως την έχουμε εμείς. Ελάτε όμως. Είμαστε ανοιχτοί. Αλλά θα ρθείτε και θα καταλάβετε τότε και θα συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικό είναι το έργο που κάνει η ελληνική ακτοφυλακή», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment