PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Παπανδρέου στη Γαλλία


Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είναι θετικός στο ενδεχόμενο της επιμήκυνσης αποπληρωμής των δανείων της τρόικας, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

Στις δυνατότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών εν μέσω των δύσκολων καιρών της παγκοσμιοποίησης, μέσα από μια «παγκοσμιοποιημένη ενωτική δράση και συνεργασία», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Συνάντηση με Ν. Σαρκοζί

Σύμπτωση απόψεων στο θέμα της θεσμοθέτησης του Μηχανισμού Στήριξης μέσα από τη συνθήκη της Λισαβόνας, διαπιστώθηκε στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Ν. Σαρκοζί, στο Παρίσι.

Ο μηχανισμός αυτός θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση της οικονομικής διακυβέρνησης, η έλλειψη της οποίας δημιουργεί ανισορροπίες, δυσκολίες και θύματα όπως η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, που πλήττονται από τις διαθέσεις και την ανασφάλεια των διεθνών αγορών, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού θα βοηθηθούν χώρες στην αναδιοργάνωσή τους, αλλά και στην ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πρότασή του για τη θέσπιση ενός νέου φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών ώστε να υπάρξουν έσοδα τόσο για τις χώρες-μέλη όσο και για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

“Τα χρήματα αυτά”, είπε ο πρωθυπουργός, “σε συνδυασμό και με ένα φόρο στο διοξείδιο του άνθρακα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον μηχανισμό στήριξης ως παρακαταθήκη για την αντιμετώπιση της όποιας νέας κρίσης αλλά και της ανάπτυξης στην ΕΕ”.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι θετικός στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων της τρόικας, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment