PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο στο Φανάρι


Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος έγινε δεκτός με τις τιμές που προβλέπει το Πατριαρχικό Πρωτόκολλο.

Ο Πρόεδρος Ποροσένκο, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Gennadiy Zubko, τον υπουργό Εξωτερικών, Pavlo Klimkin, πολυμελές κλιμάκιο συνεργατών του και τον πρεσβευτή της χώρας του στην Άγκυρα, Andriy Sybiga, έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος εξέφρασε τις θερμές ευχές του για την εορτή του Αγίου Πάσχα στον Παναγιώτατο, ο οποίος έδωσε τις ευλογίες του και τις ευχές της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως τόσο στον κ. Ποροσένκο όσο και προς όλο τον ουκρανικό λαό.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, στο Πατριαρχικό Γραφείο, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και το της ιδρύσεως παρεκκλησίου στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Άγκυρα, καθώς και το θέμα της εξυπηρέτησης των θρησκευτικών αναγκών των Ουκρανών που ζουν στην Τουρκία. Συναφώς υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ την ημέρα του Πάσχα μετέβη κατόπιν παρακλήσεως στη Μαρμαρίδα όπου ζουν αρκετοί Ουκρανοί και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία γι’ αυτούς, μεταφέροντάς τους τις πασχαλινές ευχές και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι μητροπολίτες Γέρων Περγάμου Ιωάννης, Προύσης Ελπιδοφόρος, Σμύρνης Βαρθολομαίος, ο αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ και ο αρχιγραμματέας, αρχιμ. Ιωακείμ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και οι συνεργάτες του παρακάθισαν σε γεύμα στην Πατριαρχική τράπεζα.

Αμέσως μετά, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στη συνομιλία του με τον Πρόεδρο Ποροσένκο, έθεσε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της κατάστασης των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, για τους οποίους είπε ότι προσεύχεται ιδιαιτέρως αυτές τις άγιες ημέρες. Παρακάλεσε μάλιστα τον Ουκρανό Πρόεδρο να κάνει και αυτός από την πλευρά του ό,τι μπορεί για τη βελτίωση της θέσεώς τους, ώστε να ζήσουν πλέον με ειρήνη και ασφάλεια στον τόπο τους.

Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον συνόδευσε στο προσκύνημά του στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου και ενημερώθηκε από τον Δευτερεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων Νήφωνα για την ιστορία του και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν. Ο Ουκρανός Πρόεδρος προσευχήθηκε ιδιαιτέρως μπροστά στη στήλη της Φραγγελώσεως, δηλαδή στην Κολόνα επί της οποίας ο Χριστός μαστιγώθηκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment