PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Ο Ομπάμα επισκέφτηκε το Facebook


O Μπάρακ Ομπάμα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που η εκλογή του στηρίχθηκε και στην διαδικτιακή του εκστρατεία.

O Μπάρακ Ομπάμα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που η εκλογή του στηρίχθηκε και στην διαδικτιακή του εκστρατεία. Ετσι, πρόσφατα επισκέφτηκε τα γραφεία του Facebook και συνομίλησε με τον ιδρυτή του Μαρκ Ζουγκεμπεργκ

Ο Ομπάμα μαζί με στελέχη της κυβέρησής του, επισκέφθηκαν την Μεγάλη Τετάρτη τα κεντρικά γραφεία του Facebook. Η επίσκεψη ήταν συμβολική: μ’αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται η δύναμη της εταιρίας και η σχέση της με την εξουσία. Ο πρόεδρος χρειάζεται το Facebook για να επανεκλεγεί, η εταιρία χρειάζεται την κυβέρνηση για να συνεχίσει να έχει ευνοϊκή μεταχείριση καθώς υπάρχουν πολλοί αποφασισμένοι ανταγωνιστές με τους οποίους μπορεί κάποτε να βρεθούν στα δικαστήρια.

Αν αυτό σας φαίνεται υπερβολικό, σημειώστε ότι τα μέλη του Facebook είναι πλέον 600 εκατομμύρια: αυτό σημαίνει δύο φορές τον πληθυσμό της Αμερικής.

Ό,τι ήταν η τηλεόραση για τον Κένεντι είναι το Facebook για τον Ομπάμα. Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτίωσης έχουν γίνει τόσο μέρος της ζωής που σχεδόν δε μπορείς να κερδίσεις αν δε μπορείς να τα χειριστείς.

Η βασική δύναμη (αν και αόρατη για τον από χρήστη) του Facebook, είναι οι πληροφορίες που οι χρήστες δίνουν με τη θέλησή τους: τι τους αρέσει, τι δεν τους αρέσει, τι αγοράζουν, τι διαβάζουν. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι χρυσάφι για όποιον θέλει να πουλήσει κάτι – ή να ζητήσει ψήφο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Leave a Comment