PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Ομπάμα έβλεπε την εκτέλεση σε ζωντανή σύνδεση


Λεπτό προς λεπτό παρακολουθούσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με τους στενούς του συνεργάτες στο Λευκό Οίκο, την 40λεπτη επιχείρηση που οδήγησε στην εκτέλεση του ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.

Λεπτό προς λεπτό παρακολουθούσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με τους στενούς του συνεργάτες στο Λευκό Οίκο, την 40λεπτη επιχείρηση που οδήγησε στην εκτέλεση του ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, γράφει η Telegraph.

Ο αμερικανός πρόεδρος, μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον μεταξύ άλλων, συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα του Λευκού Οίκου και παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση για τον νο. 1 καταζητούμενο στον κόσμο.

Οι επίμαχες σκηνές μεταδίδονταν με τη βοήθεια δορυφόρου, μέσω κάμερας που ήταν τοποθετημένη σε κράνος μέλους της ομάδας κρούσης που εισέβαλε στην έπαυλη-καταφύγιο του Μπιν Λάντεν. Η ένταση ήταν, φυσικά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο όλων όσων έβλεπαν τις σκηνές, ενώ επικρατούσε απόλυτη ησυχία.

Μόλις υπήρξε σιγουριά για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε “τον πετύχαμε”.

O Λευκός Οίκος και η CIA δεν είχαν τη δυνατότητα ζωντανής ηχητικής αναμετάδοσης από το σημείο, παρά μόνο άλλων επικοινωνιών, όπως ανέφερε στο CNN, Αμερικανός αξιωματούχος. Άλλες λεπτομέρειες δεν σημοσιοποιήθηκαν.

Μετά την πρώτη σφαίρα, στο μάτι, η κάμερα έδειξε και άλλη μία, αυτή τη φορά στο στήθος του ηγέτη της αλ Κάιντα, για να σιγουρευτούν οι αμερικανικές δυνάμεις ότι είχαν επιτύχει στην αποστολή τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment