PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην Αθήνα στην πρεμιέρα ταινίας του


Ο τριπλά βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις θα βρεθεί στην Αθήνα, για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Αόρατη Κλωστή» («Phantom Thread»), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοφιλής ηθοποιός επισκέπτεται την Αθήνα για την πρεμιέρα κάποιας ταινίας του, οι επισκέψεις του ωστόσο έχουν πάντοτε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μέσα από τη σχέση που έχει αναπτύξει με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Η πρώτη φορά ήταν το 1989, για την πρεμιέρα της ταινίας «Το Αριστερό μου Πόδι», και από τότε ακολούθησαν αρκετές ακόμη, πάντα σε συνδυασμό με την ενίσχυση της Εταιρείας.

Το ίδιο θα συμβεί και με την τωρινή επίσκεψή του, για την πρεμιέρα της «Αόρατης Κλωστής», όλα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», με μια ταινία μάλιστα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- θα αποτελέσει και τον τελευταίο ρόλο της καριέρας του.

Στην τοποθετημένη στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 «Αόρατη Κλωστή», ο 60χρονος ηθοποιός συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη Πολ Τόμας ‘Αντερσον («Θα Χυθεί Αίμα», «The Master»). Ενσαρκώνει τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Ρείνολντς Γούντκοκ, ο οποίος γνωρίζει τη νεαρή ‘Αλμα (Βίκι Κριπς), που θα γίνει η μούσα του και θα του αναστατώσει τη ζωή.

Πληροφορίες:

Πρεμιέρα «Η Αόρατη Κλωστή», Πέμπτη 1/2, 19.30. Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2108778396-8). Εισιτήρια: 30 και 50 ευρώ. Τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων: 2109650916, 2109637124.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment