PeristeriNews.gr
Απόψεις

Ο Νίκος Ζούτσος για το στρατόπεδο Χαϊδαρίου


Επιστολή για το στρατόπεδο Χαϊδαρίου απέστειλε ο Δημοτικό Σύμβουλος Περιστερίου:

Όταν γίνεται συνειδητή προσπάθεια όλα να μπουν στη σκιά της λήθης είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να κρατήσουμε τους πυλώνες της συλλογικής μνήμης όρθιους.

Όταν όλα πια σταθμίζονται με οικονομικούς δείκτες, και οι λαοί συνθλίβονται κάτω απ’ τη μπότα της νεοφιλελεύθερης επιδρομής πρέπει από κάπου να πιαστούμε. Να βρούμε μια ρίζα, ένα κορμό δέντρου (παραλλάσσοντας το στίχο του Άρη Αλεξάνδρου..) να σταθούμε όρθιοι, ν’ αντέξουμε και να αντισταθούμε. Όπως εκείνοι ?

Πρωτομαγιά του 1944. Οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής σε αντίποινα για την δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στη Λακωνία αποφασίζουν την εκτέλεση 400 πατριωτών που παραδόθηκαν από τις προδοτικές, εθελόδουλες κυβερνήσεις των συνεργατών των ναζί. Ακροναυπλιώτες κομμουνιστές. Ανάμεσα τους κορυφαίο σύμβολο ανιδιοτέλειας και αυτοθυσίας ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΤΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ. Αρνήθηκε να εξαιρεθεί απ’ την εκτέλεση..Στο τοίχο της Καισαριανής άφησαν περήφανοι για τον πατριωτικό α αντιφασιστικό αγώνα και την ιδεολογία τους, την τελευταία τους πνοή..

Σκέψου η ζωή να τραβάει το δρόμο της και συ να λείπεις. Να ‘ρχονται οι Άνοιξες με πολλά διάπλατα παράθυρα και συ να λείπεις.

Ν’ ανεβαίνει μια παρέλαση σ την οδό Σταδίου, χιλιάδες κόσμος κρατώντας στα χέρια του κόκκινες σημαίες, και συ να λείπεις. και τα κουμπιά του σακακιού σου ν αντέχουν πιότερο από σένα κάτω απ το χώμα η σφαίρα, η σφηνωμένη στην καρδιά σου να μη λιώνει, όταν η καρδιά σου, που τόσο αγάπησε τον κόσμο, θα ‘χει λιώσει

Να λείπεις δεν είναι τίποτα να λείπεις. Αν έχεις λείψει για ότι πρέπει θα είσαι πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα που γι αυτά έχεις λείψει. ΘΑ ‘ΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑΜΕΣΑ Σ ΟΛΟ ΤΟ ΚΌΣΜΟ… ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ:”ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΈΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”).

Παρά τις προσπάθειες να πλαστογραφηθεί η ιστορία, να αφαιρεθεί η θυσία στα πλαίσια της αναθεώρησης της ΙΣΤΟΡΊΑΣ που επιχειρείται από κυρίαρχους κύκλους στην Ευρώπη. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ ΛΑΟΣ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Κ ΜΝΉΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ. Αποκρούει μετά βδελυγμίας την κατεδάφιση των ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ μνημείων στις Βαλτικές Δημοκρατίες, Πολωνία, Ουκρανία καθώς και τις, φασιστικής έμπνευσης, απαγορεύσεις λειτουργίας των αριστερών και κυρίως των κομμουνιστικών κομμάτων..

Το Σάββατο 14 Μαΐου στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου έγιναν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με πρωτοβουλία του Σπύρου Τζόκα, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας.(ειρήσθω εν παροδω ότι ο Τζόκας,  πρώην Δήμαρχος Καισαριανής , διώκεται για τους αγώνες που έκανε μαζί με τους κατοίκους της πόλης του για παραχωρηθεί το Σκοπευτήριο, χώρος εκτελέσεων και μαρτυρίου στο Δήμο Καισαριανής . Δίωξη που, πάρα τα αντιθέτως θρυλούμεθα και τις συμβολικές κινήσεις απόδοσης τιμής στους νεκρούς πατριώτες, παραμένει..)

Η ιστορική περιδιάβαση έδειξε ότι Ο ΚΎΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ είναι στο DNA ενός “μικρού λαού που πολεμά.. Για όλου του κόσμου το ψωμί το φως και το τραγούδι..”. “στα παιδιά με τ ανοιχτά πουκάμισα που τους έλεγαν αλήτες..”. Και όπως θα ομολογήσει κ ο Γ. Σεφέρης “..στους ήρωες που προχωρούν στα σκοτεινά.. “.Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.

H μουσική σκηνή του 16 Γυμνασίου Περιστερίου μίλησε με το “λεβέντη” του Μίκη με τον οργισμένο έφηβο Ηλία που μαστίγωνε την σύγχρονη απάθεια και αδιαφορία.. Τυχαίο που απ’ τους δημοτικούς άρχοντες της περιοχής ήταν μόνο ο του Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.. Βλέπετε δεν είχε κάμερες και καλοπληρωμένους φωτογράφους. Όχι. ούτε απ’ το Υπουργείο Άμυνας..σεμνά και ταπεινά οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι Τρ .Αλεξιάδης κ η Χ.Καφαντάρη.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια σταθερή διεκδίκηση των πολιτών ήταν ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ Κ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΝ ΧΩΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θεωρούμε ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΗ η υλοποίηση αυτής της διεκδίκηση. Ο Δήμαρχος Περιστερίου σε ερώτηση που του α απεύθυνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24Μαιου είπε ότι ο Δ. Βίτσας, αν. Υπουργός Άμυνας, έχει δεσμευτεί να προχωρήσει η υλοποίηση.

Η περιφέρεια ΑΤΤΙΚΉΣ δια στόματος Τζόκα ΔΗΜΌΣΙΑ δεσμεύτηκε, και αποτελεί επιλεγμένη απόφαση ότι, αφού παραχωρηθεί κατ’ αρχήν ο χώρος του κτιρίου 15 που λειτούργησε ως χώρος κράτησης των ακροναυπλιωτών κ άλλων πατριωτών, θα αναλάβει όλο το κόστος συντήρησης κ αναπαλαίωσης του ετοιμόρροπου, πια, κτιρίου.

Ακούει η πολιτική ηγεσία του Άμυνας κ λοιποί αρμόδιοι?

Αμ’ έπος Αμ έργον..

Οψόμεθα…

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης γύρω από τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» και την κατάργηση του «αγροτικού»

Peristeri News

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση: για να μην ξεχνιόμαστε…

Peristeri News

Δικαιώματα και Νομιμότητα στις ελληνικές παραλίες

Peristeri News

Leave a Comment