PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο νέος πρωθυπουργός στα Κατεχόμενα


Το τουρκοκυπριακό Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), το οποίο ήταν ο βασικός κορμός στην απελθούσα «κυβέρνηση» της παράνομης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)» και το οποίο στις «εκλογές» της 7ης Ιανουαρίου ήρθε πρώτο με ποσοστό 35%, δεν θα μετέχει στο νέο «κυβερνητικό συνασπισμό».

Επίσης , δεν θα μετέχει το κόμμα «Αναγέννηση» των εποίκων.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης νέος «πρωθυπουργός» θα είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν, αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ).

Στον συνασπισμό θα συμμετέχουν το Κόμμα του Λαού (ΚΛ), του Κουντρέτ Οζερσάι, το Κόμμα Κοινωνικής Δικαιοσύνης (ΚΚΔ) του Ασίμ Ιντρίς και το Δημοκρατικό κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς.

Ως γνωστό ο Σερντάρ Ντενκτάς συμμετείχε στην προηγούμενη «κυβέρνηση» του ΚΕΕ.

Ο αρχηγός του ΚΕΕ και τέως «πρωθυπουργός» του παράνομου καθεστώτος, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, πήγε στο γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιτνζί, στον οποίο υπέβαλε την παραίτηση της «κυβέρνησής» του.

Ο Οζγκιουργκιούν σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «πολιτικό πραξικόπημα» εναντίον του κόμματός του, που ήρθε πρώτο στις «εκλογές». Επίσης, είπε πως η νέα «κυβέρνηση» δεν θα έχει την ανταπόκριση του λαού. Δεν φοβόμαστε, συνέχισε, να είμαστε στην αντιπολίτευση, μια προβληματική συμμαχία θα φέρει ζημιές.

Η απάντηση στον Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν δόθηκε μέσω τουίτερ από τον πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος υπενθύμισε στον Οζγκιουργκιούν ότι την 1η Απριλίου 2016 ήταν το ΚΕΕ που έφυγε από την «κυβέρνηση» με το ΡΤΚ και αυτή κατέρρευσε, για να σχηματίσει με τους ανεξάρτητους «βουλευτές» μια πολυμερή «κυβέρνηση» το ίδιο το ΚΕΕ.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» από τρία «υπουργεία» θα έχουν τα μεγάλα κόμματα ΡΤΚ και ΚΛ, και από δύο τα μικρότερα ΚΚΔ και ΔΚ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment