PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Ο νέος ειδικός φόρος είναι εκβιαστικός και αντισυνταγματικός»


Αίτημα πενίας κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 48 τ.μ. ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ και κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της μη καταβολής του.

Αίτημα πενίας (φτώχιας) κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 48 τ.μ. ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ και κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της μη καταβολής του. Με μία αίτηση που ενδέχεται να ακολουθήσουν πολλοί άλλοι πολίτες, ζητάει απ’ το Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω οικονομικής αδυναμίας, το διορισμό δικηγόρου για να τον εκπροσωπήσει στο δικαστήριο. Στην προσφυγή που χρειάστηκε μάλιστα να συντάξει ο ίδιος κατά του ειδικού τέλους ακινήτων το οποίο πρέπει να καταβάλλει, τονίζει ότι είναι αδύνατο με μηνιαίο εισόδημα 361 ευρώ (ετήσιο 4.332 ευρώ) να πληρώσει και τα επιπλέον 350 ευρώ από το «χαράτσι».

Ο ιδιοκτήτης της γκαρσονιέρας αναφέρει ότι το ειδικό τέλος αποτελεί, λόγω του πενιχρού εισοδήματός του, υπέρμετρο βάρος ενώ η απειλή διακοπής του ρεύματος «είναι απάνθρωπη και ατιμωτική και ειδικά όταν γίνεται μέσα στο χειμώνα, τη στιγμή μάλιστα που η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινό αγαθό. Ο νέος ειδικός φόρος είναι εκβιαστικός, αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και παράνομος».

Εν τω μεταξύ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε η πρώτη αίτηση κατά λογαριασμού της ΔΕΗ στον οποίο περιλαμβάνεται το ειδικό τέλος. Την αίτηση κατέθεσε ο δικηγόρος Αθηνών, Αντώνης Αργυρός ο οποίος μαζί με τη ΔΕΗ καλείται να καταβάλλει επιπρόσθετα και ποσό 832 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment