PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο «μικρός Έλληνας» που ξετρέλανε τους Γερμανούς!


Το νέο μεγάλο ταλέντο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει αίμα ελληνικό!

Το νέο μεγάλο ταλέντο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει αίμα ελληνικό! Ο 22χρονος Νίκος Ιωαννίδης, ο «μικρός Ελληνας» όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά, κατέκτησε το Διεθνές Πρωτάθλημα SuperMoto της Γερμανίας γεμίζοντας με περηφάνια τους ομογενείς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την Ελλάδα.

Ο Νίκος Ιωαννίδης ανταγωνίστηκε επαγγελματίες οδηγούς από χώρες όπως η Σουηδία, η Αγγλία, η Ελβετία και η Ρωσία, αλλά τελικά κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση στη βαθμολογία και να στεφθεί πρωταθλητής για το 2011.

Για να πετύχει έναν τέτοιο άθλο, δεν ήταν αρκετό το πανθομολογούμενο ταλέντο του, αλλά χρειάστηκε να προσπαθήσει ιδιαίτερα σκληρά. «Απαιτείται πολλή προπόνηση» δηλώνει στην «Espresso» ο νεαρός πρωταθλητής και εξηγεί: «Ξεκινώ από τον Ιανουάριο με kick boxing, πολύ ποδήλατο και τρέξιμο για καλή φυσική κατάσταση και πολλή προπόνηση σε motocross».

Ο Νίκος Ιωαννίδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1989 στη Γερμανία και κατοικεί λίγο έξω από τη Στουτγάρδη. Ο πατέρας του είναι Ελληνας με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η μητέρα του είναι Γερμανίδα. Ο ίδιος νιώθει περήφανος για την ελληνική του καταγωγή και ακούει με ευχαρίστηση τους Γερμανούς να τον φωνάζουν συχνά «μικρό Ελληνα» – προσωνύμιο που του δόθηκε επειδή έγινε γνωστός στους κύκλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού από πολύ μικρή ηλικία.

Οπως σημειώνει, η πρώτη του επαφή με το συγκεκριμένο σπορ έγινε στα τριάμισι χρόνια του. Στα επτά του εγκατέλειψε εξαιτίας του σχολείου, αλλά στα δεκατρία του χρόνια επανήλθε στη δράση. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η πορεία του προς την κορυφή.

Το 2006 συμμετείχε στο γερμανικό πρωτάθλημα (ADAC Junior Cup) στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στην ίδια κατηγορία και πήρε το πρώτο του π [Ο 22χρονος οδηγός σφίγγει τη γροθιά του πανηγυρίζοντας τη νίκη του. ] πρωτάθλημα.

Το 2008 κατέβηκε σε δύο κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος, στα 450 και τα 570 κυβικά εκατοστά (Deutscher Pokal C1 και C2), καταλαμβάνοντας αντίστοιχα τη δεύτερη και την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη!

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΒΑΘΡΟΥ

Στη συνέχεια σειρά είχε το Διεθνές Πρωτάθλημα SuperMoto της Γερμανίας (Internationale Deutsche Supermotomeisterschaft) στην κατηγορία των 570 κυβικών εκατοστών. Στην πρώτη του συμμετοχή, το 2009, ο νεαρός ομογενής κατέλαβε την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ στη δεύτερη, το 2010, κατάφερε να αναδειχθεί τρίτος.

Η μεγαλύτερη στιγμή στην έως τώρα καριέρα του ήρθε φέτος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2011! Υστερα από επτά διπλούς αγώνες ανέβηκε δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς τον βρήκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

«Το 2012 θα αλλάξω κλάση, θα πάω στα 450 κυβικά εκατοστά. Θα δοκιμάσω να κερδίσω και αυτό το πρωτάθλημα» λέει ο Νίκος, που σημειώνει ότι πλέον δεν έχει τίποτα να αποδείξει στην κατηγορία στην οποία συμμετείχε τα τρία τελευταία χρόνια.

Στην κλάση των 450 κυβικών εκατοστών οι μοτοσικλέτες είναι ελαφρύτερες, η οδήγηση πιο επιθετική και οι εναλλαγές στην κορυφή εντυπωσιακές. Οπως λέει, οι αγώνες κρίνονται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και ο νικητής μιας αναμέτρησης μπορεί στον επόμενο αγώνα να αναδειχθεί δέκατος.

Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του Ελληνα πρωταθλητή για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα καλύπτεται από χορηγό, όμως και ο ίδιος χρειάζεται να βάλει το χέρι στην τσέπη. Ετσι, μοιράζει τον χρόνο του στους αγώνες και στη δουλειά του σε εταιρεία κατασκευής θωρακισμένων αυτοκινήτων.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες ο Νίκος θα προπονείται στη σχετικά ζεστή Ισπανία, καθώς αυτή την εποχή ο καιρός στη Γερμανία δεν προσφέρεται για προπόνηση. Θα προτιμούσε να προπονείται στη χώρα μας, αλλά «είναι πολύ ακριβή». Πάντως, εάν βρεθεί σπόνσορας να καλύψει τα έξοδά του, ευχαρίστως θα συμμετάσχει σε κάποιον αγώνα ή moto show στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment