PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κοντά στους νέους των Κοινωνικών Φροντιστηρίων


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, από την πρώτη στιγμή της ενθρονίσεως του, δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον να έρθει σε επαφή με την νεολαία της πόλης μας.

Έτσι μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, είχε την χαρά να επισκεφτεί τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον υπεύθυνο των Κοινωνικών Φροντιστηρίων π. Αλέξανδρο Ζαρίκο και τους 39 εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν, καθώς με αυταπάρνηση προσφέρουν γνώσεις και όλα τα εφόδια στους 92 μαθητές που παρακολουθούν δωρεάν τα φροντιστηριακά μαθήματα, ώστε να πετύχουν τον ψηλό στόχο τους δηλαδή την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα.

Στη συνέχεια, μίλησε στους μαθητές της Γ’ Λυκείου με θέμα: “Από το προσωπείο στο πρόσωπο”. Τονίζοντας στα παιδιά να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία που περνά από μεγάλη πνευματική κρίση.

Ομοίως, το απόγευμα της ίδιας μέρας, με την ευκαιρία της 2ης Συνάξεως Φοιτητών στο Επισκοπείο της Μητρόπολης, ευλόγησε την πίτα και μίλησε στους νέους φοιτητές και τελειοφοίτους με θέμα: “Από τον παλαιό στον νέο Αδάμ”. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να έχουν μία ευλογημένη χρονιά γεμάτη πνευματικούς καρπούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment