PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ επανεξελέγη ηγέτης του ΕΛΚ


Με συντριπτική πλειοψηφία επανεξελέγη σήμερα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ, από τους διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη θέση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Βέμπερ κέρδισε και τις 156 έγκυρες ψήφους, δήλωσε εκπρόσωπος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), προσθέτοντας πως τέσσερα ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.

Το ΕΛΚ ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές, όμως το ποσοστό του μειώθηκε, καθιστώντας πιο δύσκολη την εξεύρεση πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο προκειμένου να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Βέμπερ για το ανώτατο αξίωμα της Ε.Ε.

Ο Βέμπερ δεν έχει επίσης τη στήριξη όλων των ηγετών της ΕΕ, οι οποίοι θα πρέπει να προτείνουν έναν υποψήφιο για τη θέση αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ιδιαίτερα είναι αντίθετος στην υποψηφιότητά του, ενώ οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι έχουν δικούς τους υποψηφίους.

Οι περίπλοκες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να θεωρεί ότι θα διευθετηθεί το θέμα του διορισμού του προέδρου της Κομισιόν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως και για άλλα ανώτατα αξιώματα της Ε.Ε.

Ο Βέμπερ, ο οποίος προέρχεται από τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), το βαυαρικό αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ηγείται του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο από το 2014.

Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξελέγη σήμερα στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, με την εκλογή του αυτή το ΕΛΚ όχι μόνον αναγνωρίζει τη μεγάλη νίκη της στις ευρωεκλογές, αλλά «στέλνει κι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στην παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των εθνικών εκλογών».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου προεδρείου του ΕΛΚ, ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του που τον εξέλεξαν και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί μαζί τους «για περισσότερη ευημερία και ανάπτυξη για όλους τους πολίτες της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment