PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Ο Μάνου Τσάο στο πάρτι για τα 20 χρόνια Rockwave


Ο πολυαγαπημένος Μάνου επιστρέφει στην Ελλάδα για να γιορτάσει τα 20ά γενέθλια του Rockwave Festival, την Τρίτη 21 Ιουλίου, στήνοντας ένα πάρτι ανάλογο των περιστάσεων στο TerraVibe, μαζί με τους Λα Βεντούρα.

Ο πολυαγαπημένος Μάνου Τσάο επιστρέφει στην Ελλάδα για να γιορτάσει τα 20ά γενέθλια του Rockwave Festival, την Τρίτη 21 Ιουλίου, στήνοντας ένα πάρτι ανάλογο των περιστάσεων στο TerraVibe, μαζί με τους Λα Βεντούρα.

Καλλιτέχνης που σέβεται το κοινό, με έναν μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές ευαισθησίες του με καμβά ένα πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από τη ρέγκε στην πανκ μουσική και από τις ροκ στις έθνικ φόρμες, η μουσική του Μάνου Τσάο είναι ένα «χωνευτήρι» πολιτισμών με τη χαρακτηριστική φωνή του να συμπαρασύρει κάθε θεατή.

Ανεξάρτητα από το εάν κανείς αγαπά τις μουσικές του, οι ζωντανές εμφανίσεις του Μάνου Τσάο, αποτελούν αξέχαστη μουσική εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από «παλιόφιλους» εξαιρετικούς σολίστες: Τον Madjid στην κιθάρα, τον Φιλίπ Τεμπούλ στα ντραμς και τον Gambeat στο μπάσο. Τους συνδέουν δεσμοί χρόνων και σπουδαίες συναυλιακές συνευρέσεις.

Ο Μάνου Τσάο παραμένει ατίθασος και εμπνέεται ακόμα από ιστορίες που του διηγούνται σε διάφορα μέρη της γης, φοράει μπλουζάκια με συνθήματα και σημαίες, καπέλα με επαναστατικά σύμβολα, είναι δημιουργικός, παθιασμένος και, αν μη τι άλλο, αφοσιωμένος στον αγώνα, τον μουσικό και όποιον άλλον τύχει.

Με την Ελλάδα τον συνδέουν ωραίες στιγμές, αφού πάντα στις συναυλίες του καταφέρνει να γεμίζει τους χώρους και να ξεσηκώνει το κοινό με τις μουσικές του, αλλά και με τις ιδέες του. Μάλιστα, κατά την προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος ο Μάνου Τσάο πήρε θέση υπέρ του «όχι» ανεβάζοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ένα βίντεο που τραγουδούσε με ένα γιουκαλίλι που έγραφε πάνω «ΟΧΙ» για την ελευθερία και την Ελλάδα.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80, έπειτα ίδρυσε τους Mano Negra, μία μεγάλη μπάντα που έμπλεκε στα τραγούδια της το γαλικιανό ροκ με την ισπανόφωνη μουσική. Στην πραγματικότητα προσπάθησε μέσα από αυτή την πρώτη επαγγελματική μουσική απόπειρά του να συγκεράσει τις διαφορετικές πτυχές της καταγωγής του. Το 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά εξαιρετικών δίσκων.

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι BAiLdSA, οι Fundracar και οι Les SkartOI, ενώ η DJ Spery θα προθερμάνει το κοινό με τις μουσικές επιλογές της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment