PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Ο λαός μας έχει αστείρευτες δυνάμεις»


Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε από την Κέρκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου γιόρτασε το Πάσχα στον Ναυτικό Σταθμό του νησιού.

“Πίστη και ελπίδα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες”

Στην Κέρκυρα βρέθηκε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος παραβρέθηκε στη γιορτή για την Ανάσταση που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Σταθμό του νησιού.

Στην αντιφώνησή του στον διοικητή του ΠΝ τόνισε: “Είναι δύσκολες ημέρες, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες μας. Η Ανάσταση του Χριστού θα μας βοηθήσει, ο ελληνικός λαός να περάσει τον δικό του Γολγοθά. Είμαι βέβαιος, πιστεύω σε αυτό, ο ελληνικός λαός έχει αστείρευτες δυνάμεις”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Ναυτικό και την Αεροπορία, τονίζοντας ότι, είναι αυτές ,που προασπίζουν τα σύνορα και αποθαρρύνουν τον οποιονδήποτε να σκεφτεί κάτι ενάντια στην ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Νωρίτερα, κατά την άφιξη του στο Ναυτικό Σταθμό ο κ. Παπούλιας δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Είναι μεγάλη μέρα σήμερα. Η Ανάσταση του Κυρίου να μας βοηθήσει όλους μας, να μας γεμίσει πίστη και ελπίδα να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που έχει ο λαός μας”.

“Η Ελλάδα αλλάζει και ξαναγεννιέται”

“Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά. Το Πάσχα συμβολίζει για τον Ελληνισμό, για όλους μας, το ξεκίνημα μιας νέας ζωής. Και παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα σήμερα αλλάζει και ξαναγεννιέται” ανέφερε στο μήνυμα του για τον εορτασμό του Πάσχα ο Πρωθυπουργός.

“Μέσα από τις δυσκολίες και τις προσπάθειες όλων μας, αλλάζουμε νοοτροπίες και αντιλήψεις. Σκεφτόμαστε υπεύθυνα το κοινό καλό, τα παιδιά μας, το αύριο. Παρά τις δυσκολίες, περπατάμε μαζί αυτόν τον δρόμο, σπάμε την απαισιοδοξία και τη μοιρολατρία, παίρνουμε την αλλαγή στα χέρια μας. Και θα πετύχουμε” τόνισε ο ίδιος.

Θα καταφέρουμε στο τέλος να έχουμε μία πατρίδα για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι. Δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Αισιόδοξα, αποφασιστικά, φτιάχνουμε την Ελλάδα της δημιουργίας” κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό κουράγιο και ευόδωση των προσπαθειών του, ενώ συμφώνησαν να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση μόλις το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους.

“Να δώσουμε ελπίδα στους νέους”

Στο Ναύπλιο γιόρτασε την Ανάσταση με τη σύζυγό του Γεωργία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

“Ο θρίαμβος της Ανάστασης φέρνει την ελπίδα, που δεν είναι γραμμένη πάνω στην άμμο ή στον αέρα, αλλά είναι δεμένη στον στέρεο βράχο του ρεαλισμού, της αυτοπεποίθησης και της ευθύνης”, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Κατά την επίσκεψή του στην 104η πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης στην Τρίπολη, για να παραστεί στις πασχαλινές εκδηλώσεις, ο κ. Σαμαράς είπε: “Στα μάτια των νέων παιδιών βλέπω την αγωνία για το μέλλον τους, αλλά βλέπω και τη δική μας ευθύνη να τους δώσουμε χειροπιαστή, όχι θεωρητική, ελπίδα. […] Σε κάθε σπίτι εύχομαι, πραγματικά, να ξαναέρθει η αισιοδοξία. Με τη δύναμη του Θεού όλα θα πάνε καλά”.

Εντός Αττικής παρέμεινε για το Πάσχα η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του βρίσκεται ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης παρακολούθησε την Αναστάσιμη Ακολουθία στον Αγ. Γεώργιο Αρκίτσας και περνά τη σημερινή ημέρα με την οικογένειά του στο κτήμα του στην Αταλάντη.

Στη Μητρόπολη Χανίων παρακολούθησε τη λειτουργία της Αναστάσεως η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στο Βόλο, με συγγενείς και φίλους έκανε Ανάσταση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment