PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης, νέος Υπουργός Εσωτερικών


Από Μάνατζερ στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στους Δήμους και Περιφέρειες

Ο Αναστάσιος Γιαννίτσης αναλαμβάνει Υπουργός Εσωτερικών στην νέα κυβέρνηση. Αναπληρώτρια Υπουργός εσωτερικών τοποθείται η Φώφη Γεννηματά και Υφυπουργός ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Ο κ. Γιαννίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Απέκτησε διδακτορικό τίτλο στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Βερολίνου.

Καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1982, με ειδίκευση σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, βιομηχανικής οργάνωσης, τεχνολογικής πολιτικής και ελληνικής οικονομίας.

Το διάστημα 1978-1982, διετέλεσε σύμβουλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, από το 1982 μέχρι το 1986, ήταν οικονομικός σύμβουλος του Γεωργίου Γεννηματά στο ΥΠΕΘΟ (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας), ενώ χρημάτισε και οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Το διάστημα 1989-1990, ήταν Πρόεδρος του ΕΛΚΕΠΑ και τις περιόδους 1989-1990 και 1993-1994, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Από τον Ιούλιο του 1994 μέχρι τον Απρίλιο του 2000, ήταν Οικονομικός Σύμβουλος-Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη.

Τον Απρίλιο του 2000, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη και στη συνέχεια διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Οκτ. 2001-Φεβ. 2004) και Υπουργός Εξωτερικών (Φεβ. 2004- Μάρτ. 2004).

Το Δεκέμβριο του 2009, διορίστηκε από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου Πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα για το τραπεζικό σύστημα, την παγκοσμιοποίηση και την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment