PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Ο κορωνοϊός στρέφει την Kodak προς τη φαρμακευτική αγορά


Όλες οι κρίσεις παράγουν και ευκαιρίες, με την Kodak να αποδεικνύει ότι πρεσβεύει αυτό το δόγμα, κάνοντας μια εντυπωσιακή στροφή στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Η πασίγνωστη για τα φωτογραφικά της προϊόντα εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μπει στην αγορά φαρμάκου, παίρνοντας, μάλιστα, για αυτό το σκοπό ένα δάνειο ύψους 765 εκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική Κυβέρνηση. Ο σκοπός της Kodak είναι να ασχοληθεί με τη δημιουργία των απαραίτητων συστατικών για τη δημιουργία των φαρμάκων που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της Covid 19. Ο άμεσος οικονομικός αντίκτυπος της ανακοίνωσης αυτής ήταν θετικός, αφού η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο της τάξης του 60%.

Στη φάση αυτή οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, όχι μόνο για τη δημιουργία εμβολίου, αλλά και για τη φαρμακευτική αγωγή που θα χορηγείται σε όσους νοσούν βαριά από τον κορωνοϊό. Πολλές πηγές εκτιμούν ότι ένα από τα κύρια μελήματα της Kodak θα είναι να ενισχύσει την παραγωγή της υδροχλωροκίνης, ενός δραστικού συστατικού που χαίρει μεγάλης αποδοχής όχι μόνο από μεγάλη μερίδα του επιστημονικού κοινού, αλλά και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Τραμπ στις ΗΠΑ.

Η νέα μονάδα της Kodak θα έχει το όνομα Kodak Pharmaceuticals και από πολλούς αναλυτές θεωρείται ως μία κρίσιμη επιλογή, αφού είναι κοινό μυστικό ότι η Kodak έχει απωλέσει μεγάλο μέρος από την παλιά της αίγλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία στην πιο εύρωστη στιγμή της απασχολούσε εργατικό δυναμικό 145.000 ατόμων, αλλά τώρα αριθμεί 5.000 υπαλλήλους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2012 είχε υποβάλει αίτημα προστασίας από τους πιστωτές στις ΗΠΑ και έστρεψε το ενδιαφέρον της στην παραγωγή επαγγελματικών λύσεων εκτύπωσης, αντί για φωτογραφικά προϊόντα για το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Το όνομα της Kodak ήταν συνώνυμο της φωτογραφίας σε περασμένες δεκαετίες, αλλά τώρα φαίνεται πως ανοίγονται νέοι δρόμοι για το μέλλον της.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment