PeristeriNews.gr
Υγεία

Ο καφές μπορεί να είναι και φάρμακο


Το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων -ανάλογα με τη δοσολογία του- μπορεί να προλάβει σοβαρές ασθένειες.

Κι όμως, ο καφές μπορεί να είναι και φάρμακο. Το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων -ανάλογα με τη δοσολογία του- μπορεί να προλάβει σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και η άνοια. Αν λοιπόν είστε φανατικοί του καφέ, μάθετε πόσα καλά έχει αυτή σας η συνήθεια.

Μία κούπα

Σύμφωνα με ελληνική έρευνα που έγινε σε 485 ανθρώπους ηλικίας από 65 έως 100 ετών, η κατανάλωση μίας κούπας καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει την υπέρταση. Αυτό αποδίδεται στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καφέ που αυξάνει την παραγωγή του νιτρικού οξειδίου, το οποίο βοηθάει στη χαλάρωση των αρτηριακών τοιχωμάτων και μειώνει την πίεση. Επίσης, αυτή η ποσότητα καφέ ημερησίως έχει διαπιστωθεί από έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ ότι βοηθάει και τη λειτουργία του εγκεφάλου

Δύο κούπες

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Φλόριντα διαπίστωσαν ότι με αυτή τη δοσολογία καφέ καθημερινά θωρακίζεται κανείς από το Αλτσχάιμερ, ενώ αν καταναλωθεί πριν την άσκηση, έχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνει τις επιδόσεις.

Τρεις κούπες

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών κατά ένα πέμπτο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Cancer» το 2008. Επίσης, οι άνδρες που πίνουν τρεις κούπες καφέ την ημέρα έχουν 40% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν πέτρες στη χολή, γεγονός που αποδίδεται στο ότι η καφεΐνη προκαλεί συσπάσεις στα τοιχώματα της χολής, βοηθώντας στην αποβολή των λίθων πριν αυτοί αποτελέσουν πρόβλημα.

Τέσσερις κούπες

Τα 400 mg καφεΐνης στα οποία αντιστοιχούν αυτές οι κούπες καφέ είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, που παρέχουν τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα αντιοξειδωτικά του. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, όσοι πίνουν τέσσερις κούπες καφές καθημερινά έχουν 39% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του στόματος και του λάρυγγα. Αλλες έρευνες δείχνουν ότι η ίδια ποσότητα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη και στο κόλον, αλλά και διαβήτη τύπου 2

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment