PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Καντάφι δίνει όπλα σε εγκληματίες


Ο Μουαμάρ Καντάφι έχει εξοπλίσει εγκληματίες σε μία προσπάθεια να καταστείλει την εξέγερση στην πόλη Ζλιτάν, μία από τις τρεις πόλεις που χωρίζουν τη Μισράτα, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, από την Τρίπολη.

Ο Μουαμάρ Καντάφι έχει εξοπλίσει εγκληματίες σε μία προσπάθεια να καταστείλει την εξέγερση στην πόλη Ζλιτάν, μία από τις τρεις πόλεις που χωρίζουν τη Μισράτα, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, από την Τρίπολη.

Την ίδια ώρα βετεράνοι των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι εργάζονται για ιδιωτικές εταιρείας ασφαλείας, βρίσκονται στη Μισράτα και συμβουλεύουν τους λίβυους εξεγερμένους, ενώ προσφέρουν και πληροφορίες στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων Μοχάμεντ δήλωσε στο Reuters ότι οι δυνάμεις του Καντάφι στρατολογούν εγκληματίες, αποστολή των οποίων είναι να συλλαμβάνουν όποιον θεωρούν ότι είναι αντικαθεστωτικός και να τρομοκρατούν τους κατοίκους.

«Γέμισαν (τη Ζλιτάν) με εμπόρους ναρκωτικών και εγκληματίες» δήλωσε ο Μοχάμεντ.

«Τους έδωσαν αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της Ζλιτάν. Εκτός από τις συλλήψεις και τον εκφοβισμό, υπάρχουν αναφορές και για βιασμούς».

Το τελευταίο περιστατικό, επεσήμανε ο Μοχάμεντ, αφορούσε ένα 12χρονο αγόρι το οποίο αυτή την εβδομάδα χτυπήθηκε και βιάστηκε από παραστρατιωτικούς.

Δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, όμως οι κάτοικοι και σε άλλες πόλεις της Λιβύης έχουν αναφερθεί στη στρατολόγηση εγκληματιών από τις
δυνάμεις του Καντάφι.

Ενας κάτοικος που δεν θέλησε να κατονομαστεί δήλωσε στο Ρόιτερς χθες ότι οι ενδείξεις μίας εξέγερσης εναντίον του Καντάφι είναι προφανείς και πιο δυτικά στις πόλεις Χομς και Γκαραμπούλι.

Ο στρατός του Καντάφι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η εξέγερση να εξαπλωθεί στις πόλεις Ζλιτάν, Χομς και Γκαραμπούλι και γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώνει
στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό γύρω από αυτές, επεσήμανε ο Μοχάμεντ, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μεταξύ, πρώην μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων (SAS) προσφέρουν στη διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας πληροφορίες για την τοποθεσία και τις κινήσεις των δυνάμεων του Καντάφι, δήλωσαν βρετανικές στρατιωτικές πηγές στην εφημερίδα «Guadian».

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, πρώην στρατιωτικοί βρίσκονται στη Λιβύη με τη συγκατάθεση της Βρετανίας, της Γαλλία και άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ενώ οι δυνάμεις του συνασπισμού τους έχουν προσφέρει μη επιθετικό εξοπλισμό.

Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας διέψευσε ότι αυτοί οι πρώην στρατιωτικοί πληρώνονται από τη βρετανική κυβέρνηση και επέμεινε ότι δεν διαθέτει μάχιμα στρατεύματα στο έδαφος της Λιβύης.

Οι σύμβουλοι αυτοί μπορεί να πληρώνονται από τις αραβικές χώρες και κυρίως από το Κατάρ, επισημαίνει η Guardian.

Η αποκάλυψη της παρουσίας αυτών των ανδρών στο έδαφος της Λιβύης έρχεται μία ημέρα μετά τη μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα εικόνων που δείχνουν
έξι ένοπλους Δυτικούς να συνομιλούν με τους εξεγερμένους στο λιμάνι της Μισράτας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment