PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο Καντάφι ήθελε να γίνει χορηγός της McLaren


Η οικογένεια Καντάφι επιθυμούσε να γίνει χορηγός της McLaren στην αρχή του 2010, γράφει η βρετανική εφημερίδα The Daily Mail στην ιστοσελίδα της.

Η οικογένεια Καντάφι επιθυμούσε να γίνει χορηγός της McLaren στην αρχή του 2010, γράφει η βρετανική εφημερίδα The Daily Mail στην ιστοσελίδα της, πληροφορία την οποία δεν επιβεβαιώνει η ομάδα αυτή της Formula 1.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Αλεξ Ουότερς, πρώην οδηγός της Formula 3, ενήργησε ως μεσάζων μεταξύ του λιβυκού γραφείου τουρισμού, που επικεφαλής του ήταν ο Σαΐφ Καντάφι, γιος του ηγέτη της Λιβύης, και της McLaren, στο πλαίσιο ενός σχεδίου χορηγίας ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ).

Για το λόγο αυτό έγινε μια προσομοίωση σε υπολογιστή του μονοθέσιου αυτοκινήτου της Formula 1, που καλυπτόταν με αυτοκόλλητα με το σλόγκαν “Επισκεφθείτε τη Λιβύη”, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αλλά οι συζητήσεις διακόπηκαν όταν ο Σαΐφ Καντάφι έπαψε να έχει ενδιαφέρον για το σχέδιο αυτό.

“Την McLaren είχε προσεγγίσει ο Αλεξ Ουότερς, τον Ιανουάριο του περασμένου έτους. Ο Ουότερς μας ρώτησε αν θα μας ενδιέφερε να συναντηθούμε με μια λιβυκή κοινοπραξία, προκειμένου να συζητήσουμε μια εμπορική συνεργασία”, αναφέρει η McLaren σε γραπτή της απάντηση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Το εξετάσαμε αυτό μαζί με τον Ουότερς και του στείλαμε με email απεικονίσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για να δει ποια μορφή θα είχε η φόρμουλα της McLaren αν γινόταν μια τέτοια συνεργασία”, προσθέτει η ομάδα McLaren.

“Όμως καμία συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων της McLaren και εκείνων της λιβυκής κοινοπραξίας δεν πραγματοποιήθηκε. Και η συμφωνία ως εκ τούτου δεν ξεπέρασε ποτέ το προπαρασκευαστικό στάδιο”, δήλωσε η McLaren.

Η Daily Mail κάνει λόγο και για άλλες επαφές μεταξύ του γιου του Καντάφι και του πατέρα του Ουότερς για την προμήθεια οχημάτων Supacat, στρατιωτικά οχήματα βρετανικής κατασκευής.

Αλλά και πάλι, κανένα συμβόλαιο δεν υπογράφηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment