PeristeriNews.gr
Υγεία

Ο θηλασμός αποτελεί ασπίδα υγείας


Ο θηλασμός αποτελεί ως γνωστόν ασπίδα υγείας τόσο για τα μωρά όσο και για τις μητέρες.

Ο θηλασμός αποτελεί ως γνωστόν ασπίδα υγείας τόσο για τα μωρά όσο και για τις μητέρες. Ευρήματα νέων ερευνών μάλιστα αποδεικνύουν ακόμα περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες του θηλασμού.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα Βρετανών ειδικών, τα παιδιά που θηλάζουν και αυτά που οι μητέρες τους περνούν τους μήνες της κύησης χωρίς στρες διατρέχουν σαφώς μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων συμπεριφοράς στη μετέπειτα παιδική ηλικία.

Τέσσερις μήνες θηλασμού αρκούν για να μειωθεί ο κίνδυνος να γίνει ένα παιδί οξύθυμο, με προβλήματα συμπεριφοράς.

Οι Βρετανοί ερευνητές στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Childhood», αναφέρουν πως ο θηλασμός, πέραν του ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στη μητέρα, μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης προβλημάτων συμπεριφοράς, τα οποία κάνουν συνήθως την εμφάνισή τους στα παιδιά μετά την ηλικία των πέντε ετών.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας από το University College του Λονδίνου, που διεξήγαγε την έρευνα, μειώνεται και ο κίνδυνος για παιδική παχυσαρκία.

Οι ειδικοί πιθανολογούν ότι τα εν λόγω οφέλη μπορεί να οφείλονται αφενός σε λιπαρά συστατικά του μητρικού γάλατος που βοηθούν στην ομαλή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, αφετέρου στον δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στο μωρό και τη μητέρα του κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Την ίδια στιγμή, άλλη βρετανική έρευνα αποδεικνύει πόσο ζωτικής σημασίας είναι και η στάση της μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης. Επιστήμονες από το King’s College του Λονδίνου εξηγούν ότι το στρες στην εγκυμοσύνη μπορεί να κάνει τα παιδιά απείθαρχα και οξύθυμα. Γι’ αυτό, όπως προτείνει και η καθηγήτρια που ηγήθηκε της σχετικής μελέτης, η Αλίνα Ροντρίγκεζ, καλό είναι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της κύησης να αποφεύγουν δυσάρεστες καταστάσεις και να προσπαθούν να μένουν ήρεμες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment