PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Ηλίας Μόσιαλος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει συναινετικό κλίμα στη χώρα, αλλά όπως είπε δεν υπάρχει θέμα συγκυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να τίθενται τέτοια ζητήματα, όταν δεν υπάρχει συναινετικό κλίμα στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρόεδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά αλλά και του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ για την Οικονομία, Νότη Μηταράκη, με τις οποίες, όπως σημείωσε, απέκλεισαν τη συναίνεση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε σαφές ότι «άλλο πράγμα η συναίνεση και άλλο πράγμα η συγκυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί τη συναίνεση, αλλά εξαρτάται και από το άλλο μέρος», ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμά της.

Από την πλευρά της, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι σταματά κάθε συζήτηση περί συγκυβέρνησης, με τον εκπρόσωπό της, Γιάννη Μιχελάκη να αποδίδει τα σχετικά σενάρια «στην ανεπάρκεια και στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».

«Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει…ονειρεύεται συγκυβέρνηση. Ας κοιτάξει καλύτερα η η κυβέρνηση τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας: Την ανεργία, τα λουκέτα και την ακρίβεια και ας πάψει να αναζητά σωσίβιο για την ανεπάρκειά της σε σενάρια συγκυβέρνησης» τονίζει ο κ.Μιχελάκης.

Υπενθυμίζει, μάλιστα, την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, που θέτει τα όρια της συναίνεσης: «Με την ίδια συνέπεια που η ΝΔ καταψηφίζει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης όταν είναι σε λάθος κατεύθυνση, με την ίδια ακριβώς υπερψηφίζει νομοσχέδια όταν η κυβέρνηση υιοθετεί το σωστό».

Ξεκαθαρίζει δε ότι «συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να δώσει» και καταλήγει σημειώνοντας ότι «φωνές μέσα στην κυβέρνηση, που μιλούν για συναίνεση- και εννοούν συνενοχή- είναι εκτός των προθέσεων της ΝΔ».

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να βάλει «φρένο» στις εσωκομματικές φωνές που αναφέρονται στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, την ώρα που ο ίδιος έχει ξακαθαρίσει ότι ζητά «καθαρή εντολή» από τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το «Έθνος», από τη μία πλευρά βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και οι βουλευτές που ανήκουν στον δικό του «σκληρό πυρήνα» και στον αντίποδα οι λεγόμενοι μετριοπαθείς, όπως είναι οι κ. Χατζηδάκης, Δένδιας, Χατζηγάκης και Κυρ. Μητσοτάκης, που θεωρούν ότι «οι εκλογές αυτή την ώρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα».

Οι παραφωνίες αυτές έχουν προκαλέσει τη δυσφορία του κ. Σαμαρά και σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου -εν όψει της εμφάνισής του στη ΔΕΘ- να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά.

Μιλώντας στον Real FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως «η συναίνεση σε μεγάλα ζητήματα είναι απαραίτητη αλλά η ΝΔ δεν δίνει δείγματα ουσιαστικής γραφής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν βαθιά συναινετικές διαδικασίες, οι οποίες θα δοκιμαστούν στην πράξη πριν συζητηθεί οτιδήποτε άλλο. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι στην ελληνική δημοκρατία δεν υπάρχει η κουλτούρα της συναίνεσης, καθώς επικρατεί η αντίληψη πως μέσα από μία συναινετική διαδικασία κάποιος χάνει, κάποιος κερδίζει και δεν φαίνεται ότι ωφελείται το δημόσιο συμφέρον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment