PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο Ζάεφ υποδέχτηκε τον Τσίπρα με selfie


Στο κυβερνητικό κτήριο των Σκοπίων, έφτασε πριν λίγα λεπτά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχθηκε θερμά ο ομόλογός του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες προχώρησαν προς τους φωτορεπόρτερς και τους υπουργούς των δύο χωρών, ενώ ο Ζόραν Ζάεφ έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο για να απαθανατίσει με selfie τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο πρωθυπουργοί χαιρέτησαν έναν έναν τους υπουργούς και φωτογραφήθηκαν με τα δύο κυβερνητικά κλιμάκια.

Ακολούθως οι δύο πρωθυπουργοί και τα υπουργικά κλιμάκια των δύο χωρών εισήλθαν στο εσωτερικό του κυβερνητικού κτηρίου.

Μετά τη σύντομη τελετή υποδοχής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβουλίου Συνεργασίας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Στις 13.30 ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων και στις 16.30 θα απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας και Σκοπίων.

Αλ. Τσίπρας: Επίσκεψη ιστορικής σημασίας

«Άφιξη στα Σκόπια για μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας που βασίζεται σε ένα νέο στρατηγικό όραμα: Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία οφείλουν να είναι εταίροι και σύμμαχοι» έγραψε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ενέπνευσε πολύ κόσμο που αναγνώρισε ότι είναι εφικτό να λύνεις διεθνείς διαφορές με αμοιβαίο σεβασμό. Οφείλουμε να δείξουμε ότι οι λαοί μας έχουν μόνο να κερδίσουν από τον δρόμο που ανοίχτηκε» πρόσθεσε στο tweet του ο κ. Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment