PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο δυνατός αέρας ξήλωσε δέντρα στο Περιστέρι


Η “επέλαση του Αιόλου” την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τους θυελλώδεις ανέμους να φτάνουν τα 131 χιλιόμετρα την ώρα.

Στο Περιστέρι η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, αφού η Πυροσβεστική, όπως δήλωσε αξιωματικός στο Peristerinews.gr., δέχθηκε περίπου τρεις με τέσσερις κλήσεις για κοπές δέντρων, επί των οδών Κύπρου, Σολωμού και Τρώων όπου και επενέβησαν αμέσως.

Για δε το Λεκανοπέδιο της Αττικής η Πυροσβεστική δέχθηκε 45 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων, 15 στη Θεσσαλονίκη, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στην Κέρκυρα και 8 στην Πελοπόννησο, εκ των οποίων μερικά ξεριζώθηκαν και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα, πλοίο στο Πειραιά είχε παρασυρθεί και έπλεε ακυβέρνητο για αρκετή ώρα, αφού και τα ρυμουλκά που είχαν σπεύσει για να το δέσουν, κατάφεραν να το προσεγγίσουν μετά από μεγάλες προσπάθειες.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση θυελλωδών ανέμων, πριν και κατά τη διάρκεια του φαινομένου, πρέπει να:

-Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

– Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.

– Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

– Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

– Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment