PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ο διοικητής Ιωαννίδης θυσιάστηκε για τους υπόλοιπούς


Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη στην Κύπρο από την απίστευτη έκρηξη τα ξημερώματα, που στοίχισε στην ζωή σε δώδεκα άτομα.

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη στην Κύπρο από την απίστευτη έκρηξη τα ξημερώματα, που στοίχισε στην ζωή σε δώδεκα άτομα.

Ωστόσο το σοκ είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν έγινε αντιληπτό ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν πολλαπλάσιος αν ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης Ανδρέας Ιωαννίδης δεν είχε την προνοητικότητα να διατάξει άμεσα την απομάκρυνση των υπηρετούντων σε αυτών, κρατώντας μόνο ορισμένους βαθμοφόρους που μαζί με τον ίδιο προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά και βρήκαν τραγικό θάνατο.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες, ο Ανδρέας Ιωαννίδης θυσιάστηκε ο ίδιος, αν και ήξερε ότι κινδύνευε άμεσα η ζωή του, ενώ για τον ίδιο λόγο έδιωξε 70 με 80 άτομα και μάλιστα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Τους μισούς τους έστειλε να προστατευτούν σε πλοίο και να ειδοποιήσουν και τους υπόλοιπους ναύτες να παραμείνουν σε αυτό, ενώ τους άλλους με αυτοκίνητα τους διέταξε να φύγουν από τον χώρο.

Ο ίδιος κράτησε κοντά του μόνο τους βαθμοφόρους και τα επίλεκτα στελέχη της ΕΜΑΚ που είχαν έρθει για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Το πιο τραγικό είναι ότι ο νεκρός διοικητής προειδοποιούσε εδώ και τρία χρόνια για τον κίνδυνο – θάνατο που αποτελούσε το συγκεκριμένο φορτίο με τα 98 κοντέινερ εκρηκτικής ύλης, ωστόσο κανείς δεν τον άκουγε.

Μάλιστα, ο γιος του Νίκος Ιωαννίδης έκανε σοβαρότητας καταγγελίες: «Ήταν μια έκρηξη στα θεμέλια του κράτους μας. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις που έκανε ο πατέρας μου, όλες έπεσαν στο κενό. Αν και συνήθιζε να μην αναφέρεται στα της δουλειάς στο σπίτι, μόλις την περασμένη Δευτέρα μας έλεγε για το θέμα. Ωστόσο από την πυροσβεστική του έλεγαν ότι το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να απευθυνθεί στα υπουργεία και από τα υπουργεία τον παρέπεμπαν στην πυροσβεστική».

Κάπως έτσι λοιπόν, συντελέστηκε το πρωτοφανές έγκλημα, γιατί περί τέτοιο αποδεικνύεται ότι πρόκειται. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν γιατί ουδείς ήθελε να αναλάβει την ευθύνη για την διαχείριση του επικίνδυνου φορτίου, που μοιραίο ήταν κάποια στιγμή να εκραγεί…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment