PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο Δήμος Περιστερίου υπέγραψε την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα»


Eκ μέρους του Δημάρχου Α. Παχατουρίδη υπέγραψε η Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου

Η τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2011, στο Μουσείο της Ακρόπολης, με την οποία ο Δήμος Περιστερίου ανέλαβε δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές του Δήμου.

Με αφορμή την υπογραφή εκ μέρους του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, η Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου τόνισε ότι ο Δήμος Περιστερίου στηρίζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών και της Επιτροπής αιρετών γυναικών για την σύνταξη της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες.

Στην εισαγωγική της ομιλία η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη τόνισε πως με την υπογραφή της Χάρτας αναγνωρίζουμε ότι οι δημότες είναι άνδρες και γυναίκες, ζουν και εργάζονται με ισότιμους αλλά διαφορετικούς τρόπους, έχουν διαφορετικές ανάγκες και, αν θέλουμε οι πολιτικές μας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και των δύο, θα πρέπει να το λαμβάνουμε καθημερινά υπόψη. Όταν σχεδιάζουμε πολιτικές, λαμβάνουμε αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές μας και δρούμε ως πολιτικά υποκείμενα.

Η κα. Sandra CECIARINI, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, αφού παρουσίασε συνοπτικά το ρόλο του Συμβουλίου, χαιρέτησε την υπογραφή της Χάρτας από τους Δήμους, τονίζοντας την υποστήριξη του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης στην εφαρμογή της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment