PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο Δήμος Περιστερίου στοχεύει στην αναβάθμιση της εικόνας στην πόλη (photos)


Με διαφορετικές κινήσεις και δράσεις ο Δήμος Περιστερίου έχει βάλει ως στόχο να αλλάξει την εικόνα της πόλης μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι δράσεις που προγραμματίζονται από τη Δημοτική Αρχή στοχεύουν στον εξευρωπαϊσμό της εικόνας του Περιστερίου δημιουργώντας ακόμα ένα θετικό στοιχείο στην πόλη των Δυτικών.

Η αναβάθμιση της εικόνας σε μια πόλη ξεκινά από την καθαριότητα και γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Περιστερίου έχει πραγματοποιήσει μελέτη για την υπογειοποίηση κάδων σε δεκάδες κεντρικά σημεία της πόλης.

Ήδη από το 2010 είχε γίνει τοποθέτηση υπόγειων κάδων στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως ενώ πριν από μερικές μέρες τοποθετήθηκαν κάδοι και επί της Λεωφόρου Κύπρου στο Μπουρνάζι.

Με αυτή την ενέργεια ο Δήμος προσδοκά την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, την αρχιτεκτονική εναρμόνιση του περιβάλλοντα χώρου στα σημεία χωροθέτησης  των υπόγειων κάδων αλλά και καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποκομιδής.

Για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε σημεία του Περιστερίου η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανάγκη δημιουργίας ρευμάτων ανακύκλωσης και η ύπαρξη σημείων με συγκέντρωση μεγάλου όγκου απορριμμάτων οδηγεί στη δημιουργία “πράσινων γωνιών” που είναι απαραίτητες για την καλαίσθητη λειτουργία μιας πόλης. Αυτές οι “πράσινες γωνιές” όπως ονομάζονται είναι η κατάλληλη εφαρμογή για συγκέντρωση οικιακού σκουπιδιού και ανακυκλώσιμου ενώ προσφέρουν και μια ωραία εικόνα για τους πολίτες».

Στα ήδη υπάρχοντα σημεία υπόγειων κάδων αναμένεται να προστεθούν το επόμενο διάστημα ακόμα περισσότερα με πρώτο στόχο την Αιμιλίου Βεάκη και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης όπως η λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη κ.α.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment