PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ο Γ. Σγουρός για το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στα Άνω Λιόσια


«Oυδέποτε πραγματοποιήθηκε σφράγιση του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ στα Άνω Λιόσια, αλλά μέρους των εγκαταστάσεων που λειτουργούν εδώ και χρόνια χωρίς άδεια».

«Oυδέποτε πραγματοποιήθηκε σφράγιση του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ στα Άνω Λιόσια, αλλά μέρους των εγκαταστάσεων που λειτουργούν εδώ και χρόνια χωρίς άδεια», απάντησε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός στις αιτιάσεις του συνδικάτου των εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών ΟΑΣΑ.

Ο κ. Σγουρός επισημαίνει ότι «οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών δεν επέβαλαν κανένα πρόστιμο παρά το γεγονός ότι οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής έδειξαν ότι δεν είχαν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες.

Η ΕΘΕΛ Α.Ε. δεν ανταποκρίθηκε, τονίζει ο περιφερειάρχης, και προσέφυγε στον τότε γ.γ. της Περιφέρειας ο οποίος όμως τις απέρριψε. Έτσι, η Υπηρεσία προχώρησε στη σφράγιση του πρατηρίου υγρών καυσίμων, του πλυντηρίου και του λιπαντηρίου της εταιρείας».
Και καταλήγει η επιστολή του κ. Σγουρού: «Προκαλεί, πάντως, ιδιαίτερη εντύπωση πώς είναι δυνατόν το σωματείο εργαζομένων να μην ενδιαφέρεται πρωτίστως για τις συνθήκες ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον των συναδέλφων τους σε χώρους που στερούνται νόμιμης άδειας»

Ως γνωστόν, από τα αμαξοστάσια που χρησιμοποιούν οι εταιρείες του ΟΑΣΑ και κυρίως η ΕΘΕΛ μόνο αυτό του Πειραιά πληροί τις προϋποθέσεις και έχει κανονική άδεια λειτουργίας, ενώ στα υπόλοιπα επικρατούν «μεσοβέζικες» λύσεις.

Ο περιφερειάρχης διέταξε να γίνουν έλεγχοι στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στα Λιόσια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν βρεθεί λύση, θα προχωρήσει ακόμη και στη σφράγισή του. Το αμαξοστάσιο των Λιοσίων, όταν κτίσθηκε, είχε νόμιμη άδεια αλλά στη συνέχεια ο δήμος έκανε αλλαγή χρήσης της γης, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι που είχε θεσπίσει το ΥΠΕΚΑ. Το 2009 η Νομαρχία πήρε απόφαση να κλείσει το αμαξοστάσιο, αλλά η ΕΘΕΛ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment