PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο Γιώργος Βαθιώτης στο 7ο ΚΑΠΗ Περιστερίου


Eπίσκεψη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Περιστέρι Μαζί” στο ΚΑΠΗ του Λόφου Αξιωματικών.

Το πρωί της Παρασκευής 30 Μαρτίου ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Περιστέρι Μαζί” Γιώργος Βαθιώτης συνοδευόμενος από στελέχη της Παράταξης, επισκέφτηκε το 7ο ΚΑΠΗ στο Λόφο Αξιωματικών.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Γιώργος Βαθιώτης είχε την ευκαιρία για αρκετή ώρα να βρεθεί κοντά στους ηλικιωμένους πίνοντας μαζί τους καφέ και να ακούσει με προσοχή και προβληματισμό τα παράπονά τους για τον τρόπο λειτουργίας των ΚΑΠΗ. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα , που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του Καλλικράτη και εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού και στην μειωμένη δυνατότητα παροχής ιατρικής περίθαλψης. Όλα αυτά, όπως είναι φυσικό, δυσχεραίνουν κάθε προσπάθεια παροχής ουσιαστικών υπηρεσιών στην τρίτη ηλικία.

Ο Γιώργος Βαθιώτης συμφώνησε με την ανάγκη άμεσης ανάληψης απαιτούμενων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Τόνισε ταυτόχρονα ότι ο σεβασμός στην προσφορά της τρίτης ηλικίας θα πρέπει να μην περιορίζεται σε εξαγγελίες αλλά να επιδεικνύεται έμπρακτα.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Γιώργος Βαθιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι γονείς μας, οι γιαγιάδες και παπούδες μας είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου μας. Είναι αυτοί που σε δύσκολες εποχές αγωνιζόμενοι μας έφεραν στον κόσμο και αγωνίστηκαν να μας δώσουν όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για να επιτύχουμε στη ζωή μας.

Ο τρόπος που εμείς θα συμπεριφερθούμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους δείχνει και το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας μας. Είναι καθήκον μας λοιπόν να τους αγκαλιάσουμε με θαλπωρή, να τους δώσουμε τη ζεστασιά και την αγάπη που τους αξίζει.

Γιαυτό πρέπει να θωρακίσουμε τον απόλυτα επιτυχημένο ως σύλληψη θεσμό των ΚΑΠΗ και να τον ενισχύσουμε με κάθε τρόπο. Αυτό θα γίνει μέσα από δομές που θα εξασφαλίσουν στους ηλικιωμένους υποστήριξη, φροντίδα και αγάπη. Ιδιαίτερα στη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας, πρέπει να είναι το καταφύγιο προστασίας για την τρίτη ηλικία, όπου οι ηλικιωμένοι θα βρίσκουν το χαμόγελό τους και θα τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους.Τα ΚΑΠΗ λοιπόν είναι τα τελευταία που πρέπει να αγγίξει η κρίση.

Εγώ προσωπικά και η Δημοτική Παράταξη “Περιστέρι Μαζί” δεσμευόμαστε όχι μόνο να δουλέψουμε εντατικά για την επίλυση των προβλημάτων της τρίτης ηλικίας, αλλά με την καθημερινή και ουσιαστική παρουσία μας να μην επιτρέπουμε σε αυτά να εμφανίζονται».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment