PeristeriNews.gr
Media

Ο Β. Μαρινάκης κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για τον ΔΟΛ


O Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο επίσημος διεκδικητής του συνόλου του ενεργητικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σχεδόν στα 23 εκατ. ευρώ.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία, και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton, η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων. Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Έτσι στον όμιλο του κ. Μαρινάκη περνούν ΤΑ ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ, το 22,11% των μετοχών του Mega, οι ιστοσελίδες, in.gr, vima.gr και nea.gr, ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα Fm, το 50% των μετοχών της εκτυπωτικής «Ίρις» και το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής «Άργος».

Ο κ. Μαρινάκης κατέχει πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών στο Mega, μετά τον όμιλο Βαρδινογιάννη που διαθέτει 37%. Η Dimera του Ιβάν Σαββίδη κατέχει μερίδιο 19,6% που του μεταβιβάστηκε από τον Πήγασο του Φ. Μπόμπολα. Μικρότερα ποσοστά κατέχουν οι Δημήτρης Κοπελούζος 4,5% και Βίκτωρ Ρέστης 3,1%. Το υπόλοιπο 13% της μετοχικής σύνθεσης ανήκει στον Πήγασο αλλά είναι ενεχυριασμένο.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία διαμορφώθηκε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Στην ALPHA Αστικά Ακίνητα μεταβιβάζονται κτήρια της οδού Χρήστου Λαδά 1 και 3 όπου ήταν η έδρα των εφημερίδων και των άλλων εταιρειών του συγκροτήματος. Επίσης στην κυριότητα του Alpha Αστικά Ακίνητα περνά το κτήριο στη Ζωοδόχου Πηγής (παλαιά έδρα του εκδοτικού οίκου «Ελληνικά Γράμματα») καθώς και άλλα ακίνητα στην Αθήνα και αγροτεμάχια στην Παιανία, στη Λεωφόρο Λαυρίου, στη Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη και στα Σφακιά.

Πάντως, η διαδικασία δεν τελειώνει εδώ, καθώς αναμένονται ενστάσεις από τους επιχειρηματίες και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι τα τραπεζικά ιδρύματα προχώρησαν σε καταγγελία των δανείων του εκδοτικού συγκροτήματος Πήγασος, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment